9 idézet, hogy szerencsésebb és boldogabb lehessen az életed

A szerencse nem tervszerű, de lehet tenni azért, hogy gyakoribb vendég legyen nálad – ismerd meg jobban az alábbi tíz idézeten keresztül.

10 idézet a szerencséről, ami boldogabbá teheti az életed

A szerencsével ugyanis úgy áll a dolog, hogy udvarolni kell neki. Meg kell győzni, el kell csábítani; és csak lassan lehet becserkészni, nehogy gyanút fogjon. Annyira törékeny és szeszélyes, hogy minden apróság számíthat. Az is, hogy mit vesz fel az ember. Hogy az utca melyik oldalán megy, hogy milyen dalt fütyül útközben, vagy hogy az ablakon kinézve mennyi madarat lát meg.

Kathleen Tessaro

Az élet teli van véletlenekkel, bár néha egy kicsit lökdösni kell őket.

Álmaimban c. film

Ha fantáziával és lelkesedéssel éljük az életünket, Isten is velünk játszik, hogy lássa, mi lesz a következő lépésünk. Számos esetben hajlandó szemet hunyni bizonyos dolgok felett, ha egyébként jól szórakozik butaságainkon. (…) Ez a magyarázat arra, miért van annyi idiótának szerencséje az életben.

Dean Ray Koontz

Ahogy mondani szokás, hogy a baj sosem jár egyedül, úgy a szerencséről is el lehet mondani ugyanezt, sőt más körülményekről is megállapítható, hogy többnyire harmonikusan gyülekeznek körénk, akár azért, mert a sors rendeli úgy, akár azért, mert az emberben van valamiféle erő, ami vonzza az összetartozó dolgokat.

Johann Wolfgang von Goethe

A szerencsét nem adják ajándékba, de ha egyszer ránk talál, akkor meg kell próbálni megtartani és kézbe venni a sorsunkat.

Hétszerszép c. film

Fotó: thinkstock

A szerencse nem vak. A szerencse jól átgondolt lépések sorozata.Van, aki mindent megkaphat, ha elég erősen akarja, és minden áldozatot képes meghozni érte. És a szerencse is van olyan kegyes hangulatában, hogy rámosolyog.

Ashley Carrigan

A szerencse nem a nyulaké, hanem a bátraké. Mindig.

Csernus Imre

Az élet néha minden teketória nélkül a kezedbe nyomja a hűsítő limonádét citromkarikával a tetején.

John Corey Whaley

Van ember, akit mindenki segít, félt, pártol, akinek minden a kezére jár. Van, akinek semmi sem árthat. Juthat a legnyomorúságosabb viszonyok közé, ő maga lehet a legnyomorultabb, mégis minden a javára válik. Valamiféle konok szerencse szegődik hozzá, varázskör veszi körül, maga a természet protezsálja; ezt nevezhették régebben gondviselésnek. Vannak szerencsefiak, akikről úgy pereg le a baj, mint a víz a rucáról, rosszul mondom: akiket tulajdonképpen nem is érhet baj, hanem csupa áldás – mivelhogy burokban születtek.

Székely János

Forrás: citatum