Magatehetetlenül várta a halált a megégett medvebocs: nem akárhogy mentették meg

Halakat ragasztottak a mancsaira.

A kaliforniai erdőtűz hatalmas pusztítást végzett. A lángok emberek otthonait is felemésztették, és csak sejteni tudjuk, hány állat életét vagy élőhelyét vették el. Az alábbi videóban látható medve is majdnem a tűz áldozata lett. A mancsait húsig égette a tűz, és a hamuban fekve nyalogatta a sebeit.

Egy közelben dolgozó munkás észrevette a magatehetetlen állatot. Látta, hogy nem tud felállni, körülötte pedig minden lángokban állt. Segítséget hívott, a mentőalakulatok pedig nagyon jól tudták, hogy sietniük kell, ha meg akarják menteni.

Fotók: facebook

Azonnal állatorvoshoz vitték a medvebocsot, akik megállapították, hogy a maci egy kicsit ki van száradva, és nagyon súlyos égési sérüléseket szerzett a mancsain. Szerencsére sehol máshol nem égett meg és füstmérgezést sem kapott.

Egy kísérleti kezelés részeként a tilápia nevű hal bőrét ragasztották a medve mancsaira, mert a benne lévő kollagén felgyorsítja és teljesebbé teszi a gyógyulást, és a fájdalom csökkentésében is segít.

Emellett lézeres kezeléssel és akupunktúrával is segítették a mackó gyógyulását, aki egy nap visszatérhet a természetbe.

Rescuers race to save bear with burned paws

This cub's paws were severely burned. With wildfires nearby, rescuers couldn't just leave her

Közzétette: Animalkind Stories – 2018. augusztus 17., péntek

Forrás: facebook