Levél Székhelyi egyik legutolsó fellépéséről – szakadó esőben is kitartott a közönség

Pál Tamás végtelen szeretettel, gyengédséggel és tisztelettel vette körül a nagybeteg színészt, aki legyengülve sem mondott le arról, hogy színpadra álljon.

Venyige Sándor Facebook-oldalán Dömök Enikő megható sorait osztotta meg Székhelyi József egyik legutolsó előadásáról. Székhelyi József 2018 augusztus elején kétszer még színpadra állt a Mr. Green című darabban Veresegyházán. Annyira le volt gyengülve, hogy csoda kellett ahhoz, hogy színpadra álljon. Előadás közben szakadni kezdett az eső, de a közönség kitartott. A szívszorító pillanatokról szóló levél:

“Emlékszel? Előtte összefutottunk pár percre, épp csak köszöntünk és mindketten tudtuk, hogy nagy csoda kell. Aztán elkezdtük. Tapssal fogadtuk, köszönetképp és örömmel, hogy itt van. Ahogy a legendáriumba már sok művész megírta, a világot jelentő deszkák feledtettek vele mindent. Hiteles volt, fanyarul humoros, bölcs és megbocsájtó.

Emlékszel? Egyre jobban esett az eső, de közönsége kitartott. Érte, neki és együtt. Álltunk az esőben, tapssal köszönve meg, amit csak ő adhatott. Méltósággal, daccal és elfogadással. Nem gondoltam volna, hogy ezt megéljük, de Pál Tamás volt mindenki ezen az estén. Annyi gyengédséggel, szeretettel és tisztelettel véve körül, ami megtartja.

Emlékszel? Azt mondtad a sorozat közepéhez értünk. Így van! A közepéhez és a csúcsához. Egy maroknyi közönség különleges élménye volt, emberségből, művészetből és elfogadásból. Az idő megállt egy kis időre, hagyta, hadd dobbanjon együtt a szívünk. Megtörtént a csoda.

Másnap reggel a gyanútlan veresi polgárok vásárolták a kisült kalácsot, kerülgették a tegnap este született pocsolyákat. Mi meg sokáig még augusztus elsejére emlékezünk. Hálás köszönettel…” (Dömök Enikő)”

"Emlékszel? Álltunk a szemerkélő esőben, a nyári zivatar meleg szele kalács illatot hozott a Fabricius Udvar felé….

Közzétette: Sándor Venyige – 2018. augusztus 2., csütörtök

Forrás: facebook