Bringások, figyelem: itt a biciklis BKK-térkép!

Ha eddig a dugóban álltál kocsival, most van még egy indok, hogy kerékpárra pattanj.

Teljes körű budapesti kerékpáros térképet jelentetett meg a Budapesti Közlekedési Központ online és nyomtatott formában is.

A kilenc év után elkészült új térkép jelöli a biciklivel bejárható útvonalakat, a forgalomcsillapított területeket, azokat az utcákat, melyek kerékpárral is egyirányúak. Feltüntetik rajta azokat a tömegközlekedési járműveket, melyekkel a drótszamarakat szállítani lehet és tájékoztatást kapunk a MOL Bubi szolgáltatás részleteiről is.

A BKK szerint „az emberek a számos biciklisbarát intézkedés hatására immár az integrált közlekedésfejlesztés részeként kezelik a városi kerékpározást”. Elmondták, hogy „a kerékpárforgalmi főhálózat hossza 30 százalékkal nőtt, közel négy éve működik és folyamatosan fejlődik a MOL Bubi közbringarendszer, már kerékpárral is tervez a BKK hivatalos útvonaltervezője, többezer új kerékpártároló helyet adtak át, és folyamatosan bővül azon közösségi közlekedési járatok száma, amelyen bicikli is szállítható”.

Az információk és a térkép megtekinthető a www.bkk.hu/bicikli oldalon vagy beszerezhető a BKK ügyfélközpontjaiban, jegy- és bérletpénztáraiban.