Székhelyi József fájdalom nélkül halt meg

A színész lánya, Székhelyi Fruzsina megtörten nyilatkozott édesapja haláláról.

Méltósággal viselt gyötrelmes betegség után fájdalom nélkül hunyt el a 71 éves színész, Székhelyi József. Lánya, Fruzsina a Borsnak megerősítette a közösségi médiában megjelenő gyászhírt:

“A hír igaz. Édesapám hosszú betegség után ma hunyt el. Nem érzett fájdalmat, nem szenvedett. Köszönjük a részvétet!”

A színész fia, Székhelyi Márton a közösségi oldalán tudatta színész édesapja halálát:

„Drága Publikum! Székhelyi József, mindenki Papája, Apuja, Jocója és Józsija ma fegyelemmel, végtelen türelemmel és erővel folytatott küzdelmét követően békésen, nyugalomban letette a fegyvert, mert piszkosul gyűlölt minden háborút. Temetéséről később intézkedünk”

Fotó: Facebook

Székhelyi József szeptemberben állt volna újra színpadra Trokán Péterrel a Halpern és Johnson című darabban. Trokánt Péter megtörten nyilatkozott:

“Tíz perce tudtam meg, hogy elment. Sajnálom, de most nem tudok mit mondani”

Székhelyi József novemberben jelentette be, hogy tüdőrákban szenved. A végzetes betegséget óriási önfegyelemmel viselte, és annak ellenére is kiállt a közönség elé, hogy hatalmas fájdalmai voltak és egyre rosszabbul érezte magát.

Székhelyi Józsefet több tucat színházi szerepben, a Kisváros, a Pasik tévésorozatokban és számos kis- és nagyjátékfilmekben láthatta a közönség. Tehetségét díjak sorával méltatták: elnyerte a Jászai Mari-díjat, a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, a Thália-gyűrűt, a Bartók-díjat, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.

Forrás: bors