Csontig összedrótozott német juhászt találtak a híd alatt Abaújszakalyon

Drótokkal és szigetelőszalagokkal összekötözték a kutya lábait és pofáját, majd kidobták a híd alá.

Csakis egy pszichopata képes arra, amit a német juhászkutyával tettek a Kassához közeli Abaújszakaly településen. Még a sokat látott UVP (Menedék) nevű állatvédő szervezet munkatársait is teljességgel sokkolta, ami a település hídja alatt fogadta őket.

Véleményük szerint a kutya 3-4 napig fekhetett a híd alatt magára hagyva úgy, hogy a lábait és a pofáját szigetelőszalagokkal és drótokkal összekötözték. Végtelenül szomorú belegondolni abba, hogy ezzel talán azt akarták megakadályozni, hogy “gazdái’ után menjen a kutya.

Illusztráció: pixabay

A megrázó fotókat itt tudod megnézni.

Az egyik szlovák állatvédő ezt írta a Facebook-on közzétett megrázó képekhez:

„Az eset kapcsán nincsenek is szavak, csak könnyes szemek és reménytelenség. Ez egy olyan abszolút gaztett, amit csak egy pszichopata képes elkövetni”

Az eb testébe csontig hatoltak a drótok, ám a test sebeinél is durvább talán a lelki gyötrelem, amiket ki kellett állnia a kutyusnak.

Sokkos állapotban volt, és agresszíven viselkedett, mikor levágták róla a drótokat. Nyugtatókkal tudták stabilizálni állapotát. Az állatvédők Elizabethnek nevezték el a kutyust, és bíznak benne, hogy néhány héten belül szerető gazdát tudnak találni neki. Nagyon megérdemelné.

Forrás: blikk