Válltömő, színes öltöny, farmerkabát: ezt hordtuk a 80-as, 90-es években

Minden korszaknak megvannak a sajátos vonásai. 

A nyolcvanas években minden nagyon színes volt, neonszínű melegítők, cicanadrágok, fejpántok, harisnyanadrágok… Nem csak a nők, hanem a férfiak is színeset hordtak. Nem neonszíneket, de színes öltönyöket, zakókat.

Meg aztán ott voltak a hatalmas válltömések is…

A farmer mindig is nagy divat volt, a nyolcvanas években mindenki Levi’s 501-es farmert szeretett volna, nagyon menőnek számított, akinek sikerült beszereznie egyet. Divat volt a farmering, a farmerkabát, a farmerruha is. Megjelent a magyar verzió is, a Trapper farmer. Aki nem farmert, az buggyos, színes nadrágokat hordott, amik a mai háremnadrágokra hasonlítottak. A susogós melegítők, minél élénkebb színekben is elmaradhatatlan voltak a ruhatárból.

A nyolcvanas évek végén kezdtek megjelenni az Adidas, Nike cipők, de mégis nagyon menőnek számított a Martfűn gyártott Tisza cipő. „minden időben Tisza cipőben”.

A farmer a kilencvenes években is divat volt: a trapéz, a szaggatott, a magasderekú és az overall is. Az évtized végén a csípőnadrág jött divatba, és a derékra kötött pulcsi, amit akkor is magunkra kötöttünk, ha nem is volt hideg.

A farmerhez jól passzolt a kockás ing, a haspóló azaz a crop top is. Kiegészítőként sokan hordtak nyakörv-szerű műanyag vagy bőrláncokat. A nagy lencséjű és a kerek napszemüvegek is divatosnak számítottak.

A korszak meghatározó darabja volt a „holdjáró”, a platformos cipő, amit egyértelműen a Spice Girls tagjai hoztak divatba, de bár ne tették volna.

Amennyire divatos most a bagoly vagy az unikornis minta, annyira népszerű volt a kilencvenes években a delfin. De sokan hordtak cumi formájú medálokat is, valamint ún. hangulatgyűrűt, ami változtatta a színét.

Te mit sírsz vissza ezek közül? :)