Hódot fogadott örökbe egy nő, aki most megmutatja, mire számíts, ha te is így tennél

Nem kis fába vágnád a fejszédet, de nagyon cuki fába.

Ez az aktív állatka JB, ami a Justin Beaver név rövidítése. JB valamiért elszakadt a családjától még kiskorában, ezért egy állatvédő vette gondozásba – de nem az állatmenhelyen, hanem a saját otthonában.

JB-vel egyébként is igen sokat kell foglalkozni, hisz természetes folyóvíz híján naponta 4-5-ször szorul fürdetésre, de ez még csak a jéghegy csúcsa. A hód ugyanis, hódi ösztöneinek megfelelően, ide-oda szállít mindenféle tárgyat, amit csak talál.

Emellett szanaszét rágja a falakat: gazdájának eddig már 500-600 dolláros, azaz 160 ezer forintos kárt okozott. Konkrétan ajtókat is tönkre tett.

Befogadója ugyanakkor nem tud emiatt haragudni rá, hisz csak a dolgát teszi. Tudja persze, hogy nem maradhat a házban, amiatt sem, mert az állatnak nem az a természetes környezete. Ezért már készül JB kinti úsztatója, ahol természetes környezetben pancsolhat, kövekkel és ágakkal körbevéve.

A kis tó építéséhez még gyűjti az adományokat gazdája, aki bevallotta: keserédes lesz az a nap, amikor kiereszti JB-t. Hirtelen nagyon csendes lesz a ház, és biztos, hogy hiányozni fog neki a hód.