A genovai hídomlás mentőkutyáihoz kapcsolódó íráson összekaptak a magyar netezők

Erős hangvételű írás terjed a világhálón, a genovai tragédia hős mentőkutyái kapcsán ugrottak egymásnak a kutyák éttermekben és strandokon való jelenlétéről különbözőképp vélekedő emberek.

A genovai hídomlás után mentőkutyák segítségével keresték a romok alatt rekedt embereket. Ezzel kapcsolatban több, egymáshoz hasonló magyar nyelvű Facebook-poszt kezdett terjedni, ami a hős mentőkutyák kapcsán némileg odaszúr azoknak, akiket zavar a kutyák jelenléte a köztereken. Enyhébb verzióban a poszt megjelent például a Pécsi Mentőkutyás egyesület Facebook-oldalán is:

2018.08.14. Genova.
Ajánlom ezt a képet azoknak az embereknek, akik felháborodnak, ha egy kutyát látnak a Balatonban, a parton, az étteremben vagy bárhol máshol. Mindig az első sorban vannak, amikor meg kell menteni a te életed. Törmelék, földrengés, víz vagy lavina, mindig ott vannak… El kellene gondolkodniuk és szégyellhetik magukat…Respect az embereken segítő kutyáknak mindenek felett!

A beszélgetés alatt pedig dinamikus kommentcsata alakult ki arról, ki hol és miért látja illetve nem látja szívesen a kutyákat.

2018.08.14. Genova. Ajánlom ezt a képet azoknak az embereknek, akik felháborodnak, ha egy kutyát látnak a Balatonban, a…

Közzétette: Pécsi Mentőkutyás Egyesület – 2018. augusztus 16., csütörtök

Kissé erősebb verzióban is terjed ugyanez az írás, előrelátással megáldott megosztója tiltotta a kommentelési lehetőséget.

2018.08.14. Genova. Ajánlom ezt a képet azoknak az embereknek, akik felháborodnak, ha egy kutyát látnak a Balatonban, a…

Közzétette: Mercédesz Gádoros – 2018. augusztus 16., csütörtök

Forrás: Facebook