Láncon lógott a csontra fogyott őrkutya feje, nézd meg, mit tett vele a szeretet

Le sem tudta hajtani a fejét a lánctól, egyre nehezebben kapott levegőt.

Cala egy San Jose közelében működő szerelőműhely őrkutyája volt. Elvárták tőle, hogy védje a területét és szolgálja az embert, de ő cserébe semmit sem kapott. Sem ételt, sem simogatást, sem egy jó szót. Ráadásul egy hihetetlenül rövid láncra verve tartották.

Mikor Cala teljesen csontra fogyott, és semennyi ereje sem maradt, összeesett. Elgyengült lábai nem bírták megtartani már a testét. Ekkor pedig a rövid lánc miatt a kutya nem tudta lehajtani sem a fejét, gyakorlatilag a láncon csüngött.

Fotók forrása: thedodo

A középkort idéző kínzást nem lehetett sokáig bírni. Az amúgy is legyengült Cala-nak légzési problémái lettek, és közeledett számára a vég.

Ám ekkor a szomszéd észrevette a lassan zajló tragédiát, és kihívta az állatvédőket, akiket teljesen lesokkolt, mikor meglátták, milyen állapotban van Cala. Azonnal állatorvoshoz vitték, a doktor is megdöbbent a csontsovány kutyán, akinek testét mély sebek borították.

Hosszú volt a gyógyulás folyamata, és a sebek kezelése fájdalmas volt a kutya számára. Ő azonban, mint egy hős, úgy tűrte az ápolást. Életében először érezte, hogy végre szeretik, és itt minden érte van. A lélek sebei lassabban gyógyulnak, ám a sok szeretettől, amit kapott, lassan eljutott Cala, hogy egy teljes és boldog kutyaéletet élhessen.

Forrás: thedodo