Ilyen szörnyen nézett ki az anorexiás tini, aki csak rágógumin élt

30 kilót fogyott.

Egy anorexia-túlélő harminc kilót fogyott, mialatt szódavízen és rágógumin élt. A 18 éves Amanda Kristiansen Svédországban lakik, és mindössze 11 éves volt, amikor étkezési zavarai kezdődtek. Utálta önmagát, fogyni szeretett volna, hogy észrevegyék, barátai legyenek és elismerjék. Elhagyta az édességet, majd minden szénhidrátot, végül eljutott odáig, hogy csak rágógumit rágott és vizet ivott.

Kisiskolás méretű ruhákat hordott, már csak 33 kilót nyomott. Ma közel 70 kiló, egészséges és izmos.

Mi több: jól érzi magát a bőrében. Sok barátja van és elkötelezett híve a testedzésnek.

„Akkoriban borzasztóan bizonytalan voltam, gyűlöltem a testemet. Nagyon visszahúzódó voltam, nem barátkoztam. Átlagosan néztem ki, de a testképem, vagyis amit magamról gondoltam, nem volt normális.

2010 nyarán eljutottam a végpontra. Depresszió és magány – azt éreztem, csak a baj van velem. Arra gondoltam, hogy változtatnom kell. Mondjuk le kell fogynom. Először heti, majd napi rendszerességgel edzettem, megvonva magamtól teljesen a szénhidrátot. Odáig jutottam, hogy már egyáltalán nem ettem semmit. Ha éhes voltam, bekaptam egy rágót.”

A családja nagyon aggódott érte, de Amanda az ételt a ruhájába rejtve próbálta a látszatot fenntartani, hogy eszik. Végül olyan vészessé vált a helyzet, hogy azt hitték, bele fog halni.

Az édesanyja állandó megfigyelés alatt tartotta, minden lépését követte. Amandának szerencséje volt: meg akart gyógyulni. De hiába határozta el, számos alkalommal visszaesett.
 

Végül az hozott változást, hogy elkezdte az élet jó oldalát vizsgálni. Észrevette a pozitív dolgokat, barátkozni kezdett – és lassan elfogadta önmagát. Mára kényelmesen érzi magát a bőrében: nemcsak felszedett jó pár kilót, hanem meg is izmosodott. Nem volt könnyű eljutni idáig: sokat sírt, dacolt, volt, hogy kétségbe esett, elbizonytalanodott. De nem adta fel. Nagyon büszke saját magára – és a családja is visszakapta őt.

Forrás: Daily Mail

Képek: YouTube