Elég a felesleges, sosem hordott ruhákból: így készíts kapszulagardróbot!

Imádni fogod, mert pont akkora lesz, amekkorának lennie kell.

Minden nő szeretne jól átlátható, rendezett, stílusos gardróbot, egymással jól kombinálható darabokkal. Ehelyett impulzusvásárolunk, és a már nem használt göncöknek kegyelmezünk meg, aminek káosz és átláthatatlanság az eredménye. Tele a szekrényünk ruhákkal, mindeközben a jól bevált, kedvenc darabjainkat hordjuk csupán, fejünkben az „ezjóleszmégvalamire” biztos érzésével. Ha két számmal kisebb: még belefogyhatunk. Vagy rég kiment a divatból: de milyen jó lesz, ha majd újra divatba jön. Itt álljunk meg egy röpke pillanatra, mert érdemes számolni azzal az állandóval, hogy a retró minimum 30-40 éves trendekhez nyúlik vissza, szóval ennyit kell a gardróbban parkoltatni az éppen megunt darabokat, hogy újra menők legyenek. Kérdés, hogy megéri-e?

A válasz a kapszulagardrób. Vagyis micsoda?

A kapszulagardrób azt az alapruhatárat jelenti, ami egymással jól kombinálható, de nem végtelen számú ruhából áll. A ruhák közti alkalombéli és stílusbéli átkötés megengedi, hogy ugyanazt a kis feketét felvehessük egy sima munkanapra és a karácsonyi partyra is.

A kapszulagardrób megtanít gondolkodni és egyszerűbbé varázsolja azokat a reggeleket, melyek a tömött ruhásszekrény előtt így kezdődnek: „nincs mit felvennem!”

Van egy fájdalmas hírünk. A kapszulagardrób kialakítása úgy kezdődik, hogy kirámolunk mindent a szekrényből, amit két éve nem vettünk fel. És el is tüntetjük.

Ez a fájdalmas része, de túl kell rajta esni. Szóval az első lépés, hogy MINDENT kipakolunk.

Következik a válogatás. Az alábbi kategóriák szerint:

  • Szeretem és rendszeresen viselem

Nincs hozzáfűznivalónk, ezek a működő holmik.

  • Felvenném, ha…

Belefogyok, olyan alkalom lesz, vagy már semmire sem jó, de drága volt és kínos bevallani magunknak a téves vásárlást. Félre vele! Megér egy átgondolást, és aki szerencsés, az ebből a csomagból végül mindentől képes megválni.

  • Nem hiszem…

Azonnal zsákba vele, és irány egy adománybolt!

  • Szezonális

Ne őrizgessük a sídzsekit az aktuális szekrényünkben. Remek vákuumos tárolókat lehet kapni, ezek elférnek az ágy alatt és megőrzik a következő szezoning a holmijainkat.

Nézzük, mi maradt. A Szeretem kategória győzteseit azonnal visszapakolhatjuk, és máris sokkal szellősebb és átláthatóbb a szekrényünk. Mi több: gyorsabban és hatékonyabban tudjuk eldönteni, mit viseljünk – ráadásul csupa olyan holmi közül, amiket szívesen hordunk.

A minimalista kapszulagardrób az alábbi darabokból áll a szakértők szerint:

9 felső (ing, blúz, póló, pulóver)

5 alsó (nadrág, szoknya, short)

5 cipő

És kész.