A csodás budapesti libegő – tudtad róla ezeket?

Két bónuszprogramot is ajánlunk a figyelmedbe.

Éppen negyvennyolc éve, augusztusban a nemzeti ünnepünkön adták át a Zugligeti Libegőt. Óriási sikert aratott az új közlekedési eszköz, mely siker azóta is töretlen. Ha szeretnél egy különleges kalandot, amivel elvarázsolhatod kedvesedet, a barátaidat, vagy a gyerekeidet, akkor ott a helyed!

#libego #lillafüred #holiday

A post shared by Katinka :) (@furkata) on

A Zugligeti libegő a János-hegyre visz fel kb. 10-12 perc alatt, mely út során madártávlatból csodálhatjuk az alattunk látszó erdőt, fákat, vadvirágokat. A táv 1040 méter hosszú a két állomás között, a szintkülönbség 265 méter. Az út felfelé a Zugligeti-katlanból indul, mely völgyet a víz vájta a sziklába.

Először az erdő szélén, majd magánkertek felett libeghetünk el, ahol a lábunk szinte érinti a fenyők tűleveles ágait, mogyoróbokrok levágott vesszőit.

Felérve a Hármaskút-tetőre már közel látszik az Erzsébet kilátó fehér sziluettje, ahová egy pár perces sétával két úton is felbaktathatunk. A kilátó „kötelező” látványosság, épületében kávézó és étterem is működik, a tetejéről pedig lenyűgöző a kilátás.

Kevesen tudják, hogy a felfelé és lefelé vezető lépcsők alatt az egyik oldalon egy denevér, a másik oldalon egy béka látható kifaragva a fokok alatt.

Az Erzsébet kilátótól egy könnyed sétával is elérhető úticélt látogathatunk meg, amely nem más, mint a János-hegyi átjáró barlang, ami felé a kilátó bejáratától jobbra található és lefelé vezet az út. A másik úticél a libegő felső állomásától, a játszótér mellől indul a piros jelzésen. Egy kb. tízperces sétával érhetjük el a Béka-tavat, mely amilyen kicsi, olyan bájos.

#bekato #nature #lake

A post shared by 🎶🐮🌸🐄Nikolett Henger 🐄🌸🐮🎶 (@bhaktin_niki_nrs) on

A zugligeti libegő egész évben nyitva tart. A nyári hónapokban reggel tíz órától este hét óráig üzemel. Minden páros héten hétfőn – kivéve ünnep- és munkaszüneti napon – karbantartást végeznek, amikor a szolgáltatás szünetel (a honlapon mindig jelzik az adott dátumot).