Charles Dickens szépunokájánál, Csáktornyán jártunk vendégségben

A kétszáz éve élt híres író szépunokáját látogattuk meg.

Nem, nem a ködös Albionban. Hanem Budapesttől 70, a Velencei-tótól 40 kilométerre, Csákberényben. Erről a Fejér megyében, a Vértes lábainál található, alig ezerfős községről már a New York Times is írt. A festői táj még kevés lenne, hogy egy ekkora lap figyelmét megragadja: ám itt épített fészket egy híresség, Charles Dickens leszármazottja. Csákberény nem számít a nemzetközi turizmus fellegvárának, mégis sokan látogatnak ide. Catherine Dickens Gore itt működtet ugyanis panziót, nem is akármilyet. Különleges ízléssel berendezett házai nagyon népszerűek: az angol hölgy a brit ízlést oldotta a magyar adottságokban, egészen elképesztő és nagyon hatásos elegyet alkotva.

A külföldiek sorban állnak a szabad szobákért, mi azonban most kezdjük felfedezni.

De hogy talált rá Magyarországra Catherine?

Édesanyja az ötvenes években költözött Angliába, ahol feleségül ment az író családjából származó Mr. Dickenshez. Catherine ért a vendéglátáshoz és a turizmushoz, tíz évig a Karib-szigeteken vezetett luxusszállodát, mielőtt gyökeret vert Magyarországon. Eredetileg nem beszélt magyarul, de remekül megtanult, Csákberényben megvett több házat, lekvárt, bort és kozmetikumokat készít, és a budapesti ingatlanpiacon is jelen van.

The Sugar Mill bedroom – dreamy. #catherinesvineyardcottages.com

A post shared by Catherine's Cottages (@catherinescottages) on

Private pool with the Sipos Cottage

A post shared by Catherine's Cottages (@catherinescottages) on

Sipos Cottage

A post shared by Catherine's Cottages (@catherinescottages) on

A házak nagyon népszerűek, a vidék harmóniáját ötvözik a kényelemmel és az igényességgel. Példaértékűek, még több hasonló kezdeményezésre lenne szükség, hogy a vidéki turizmus ne jellegtelen vendégházakból álljon!

Kiemelt kép: Facebook