Majdnem visszavitte a depressziós labradort a menhelyre, majd elolvasta az előző gazda levelét

Szívbe markoló történet, amit nehéz kibírni könnyek nélkül.

Egy férfi új városba költözött, és nagyon magányosnak érezte magát, ezért elhatározta, hogy örökbe fogad egy kutyát. A helyi állatmenhelyen kiválasztott egy csokoládébarna labradort, Reggie-t. Az állatvédők azt mondták neki, hogy körülbelül 2 hét, mire egy befogadott kutya megszokja az új helyét, és összebarátkozik új gazdájával. És a férfi kapott egy csomagot is, amiben egy lezárt boríték volt az előző gazda által írt levéllel, és egy halom teniszlabda. A férfi úgy gondolta, hogy nincs szükség ezekre a régi cuccokra, és új felszerelést és játékokat vett Reggienek.

Fotók forrása: happiest

Hiába múlt az idő, a kutya azonban ugyanolyan depressziós maradt, mint mikor befogadta, és nem is igazán figyelt az új gazdájára. A férfi nagyon csalódott volt, és elhatározta, hogy visszaviszi a kutyát a menhelyre.

Ám ekkor eszébe jutott a levél, amit az állatvédőktől kapott, mikor befogadta a blökit. Elővette, és ahogy olvasta az előző gazda sorait, teljesen elárasztották az érzelmek.

A levélben ugyanis ez állt:

“A kutyám örökbefogadójának

Az az igazság, hogy nem örülök, hogy ezt a levelet olvasod, mert azt jelenti, hogy le kellett passzolnom a kutyám.

Szeretnék segíteni, hogy jó kapcsolatot alakíthass ki Reggie-vel.

Imádja a teniszlabdákat, minél több van belőle, annál jobb. Néha az gondolom, hogy nem is kutya, hanem egy hörcsög, annyira szereti begyűjteni a labdákat. Kettőt be tud kapni a szájába és próbálja a harmadikat is. Mindegy, hová dobod a labdát, ő utánaszalad, ezért vigyázz az út mellett.”

Az előző gazdi ezután leírja, hogy a parancsokat milyen kézjelekre hajtja végre a kutyus, mikor szokott enni. Ám amiket ezután tartalmazott a levél, az valami egészen döbbenetes, és még a legkeményebb emberek szemébe is könnyeket csal:

“Elmondok egy titkot. Nem Reggie a kutya neve. Nem tudtam az igazi nevét bemondani, mikor bevittem a menhelyre. Te megtudhatod, hogy az igazi neve Tank.

Nekem nincsenek szüleim és testvéreim, nekem csak Tank volt. Mielőtt kiküldtek volna Irakba, azt kértem, hogy ha valami bajom esik, akkor a kutyának keresnek egy új gazdát. Megígérték, hogy így lesz.

Tank volt az egyetlen családtagom az elmúlt 6 évben, azóta vagyok a katonaságnál. Remélem, te is nagyon szereted őt.

Kénytelen voltam a kutyámat elhagyni azért, hogy Irakban harcoljak az Egyesült Államok zászlaja alatt. Ma este harcba indulok, azért írtam most ezt a levelet a menhelynek. Azt hiszem, már nem lesz több lehetőségem búcsúlevelet írni. Ma sírtam először. Talán egyszer viszontlátom Tank-ot és látom azt, hogy a 3. teniszlabdát is a szájában tartja.

Sok szerencsét a kutyával és köszönöm,

Paul Mallory”

A kutya új gazdája teljesen megdöbbent. Hallott ugyanis Paul Malloryról a hírekben: a férfi elesett Irakban, mikor életét adta azért, hogy 3 másik embert megmentsen. Halála után kitüntették.

A kutya új gazdája összeszoruló szívvel vitte a teniszlabdákat Tank-nek, akivel szeretetteljes kapcsolatot tudott kialakítani, miután elolvasta Paul szívhez szóló levelét.

Forrás: happiest