Így trükközz az öltözködéseddel, hogy azonnal 5 kilóval kevesebbnek tűnj!

Addig is, míg eléred a kívánt alakot, taktikázz az öltözködéssel!

Ki ne szeretne karcsúbbnak látszani a valóságosnál? Léteznek olyan öltözködési trükkök, melyek megnyújtják az alakot, és elvonják a figyelmet azokról a helyekről, melyek hangsúlyozása nem éppen előnyös. Egyszer egy nagydarab, fekete nő mellett állva nézegettem a ruhákat egy áruházban. A nő legalább három számmal nagyobb volt a teltkarcsúnál, de hihetetlenül jól nézett ki.

Csupa olyasmi volt rajta, amit én még leszálkásodva sem mernék felvenni, neki azonban nagyon jól állt.

Biztos kézzel választott ki három ruhát, míg én tanácstalanul álltam az állványok előtt. Észrevette a kételyemet, és így szólt hozzám: „ha egyszer rájössz, hogy mi áll jól neked, te is biztos kézzel fogod kiválogatni azokat a ruhákat, amik tuti jól állnak majd rajtad.” Nézzük, mik azok a trükkök, melyektől legalább öt kilóval karcsúbbnak és csinosabbnak tűnik mindenki!

Csinos felsők

Felejtse el mindenki a bő, ápol-és-eltakar típusú zsákfelsőket – ezek még nagyobbnak mutatnak a valóságosnál. Karcsúsított blúz, sötét nadrág – ez az egyszerű, hétköznapi kombó mindenkinek jól áll. A blúzt tűrjük be deréknál: még akkor is karcsúbbnak mutat, ha a derekunk nem éppen nádszál vékonyságú.

A megfelelő méret

Talán ez az egyik legfontosabb szabály: ruhát csak a megfelelő méretben! Van úgy, hogy más számot szeretnénk látni a ruhacímkén, de a tények makacs dolgok. Szűk ruhákban járni nem menő, nagynak és hurkásnak látnak minket benne, még akkor is, ha örülünk neki, hogy ránk jött egy 6-os farmer. Ám ha a derékvonalnál úgy nézünk ki benne, mint egy túlkelt muffin a sütőpapírban, felejtsük el, és nézzünk a méretünknek megfelelőt.

Az öv a lányok legjobb barátja

Egy jól megválaszott öv megosztja az alakot, és centiméterekkel keskenyebb derekat-csípőt varázsol.

A fekete mindig nyerő

Teljesen mindegy, mi az aktuális divatszín, a fekete állandó és biztos kezű, jó választás. Semmi nem karcsúsít annyira, mint ez a szín. Ha a tiszta feketét valaki unalmasnak találja, dobja fel egy fukszia színű cipővel vagy egy mintás övvel, esetleg fényes táskával, neonszínű sapkával. A kissé meghökkentő társítás mindig nyerő. Ugyanilyen hatást kelt, ha tetőtől talpig egy sötétebb színbe öltözünk.

A megfelelő szabású nadrág

Itt sem számít, mi az aktuális trend: válasszunk az alkatunknak megfelelő fazont, és tartsunk ki mellette, nem fogjuk megbánni! Hanyagoljuk a csípőfazont és nézzünk valami magasabban szabott derekú után. A nadrág legyen egyenes és hosszú szárú. A bokáig érőket lehetőleg hanyagoljuk.

Natúr színű cipő

Magasabb sarok, natúr szín, enyhe platform a kényelemért – ez is örök darab. Nézzük csak meg, milyen cipőben jár legszívesebben Katalin hercegnő! Bizony, a bézs magassarkút látjuk a legtöbbször rajta. Nem csoda, az alakjára nagyon hiú Katalin tudja, hogy ez a cipő optikailag megnyújtja a lábat.

A dekoltázs is segít!

A V alakú nyakkivágás kimondottan hosszabb és csinosabb nyakat, összességében pedig nyújtottabb alakot eredményez. Vessük be!

Fehérnemű

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a megfelelő méretű és kényelmű fehérnemű. Amin a legtöbb nő elbukik, az a nem megfelelően megválasztott melltartó. Kérjük a jobb fehérneműboltokban az eladó segítségét, ha nem vagyunk biztosak a méretünkben.

Átkötős ingruhák

A széles csípőjű nők legjobb barátja, mást ne is vásároljanak! Az aszimmetrikus szabás eltereli a tekintetet a kínos helyekről, a szabásvonal elrejti a derékon lévő felesleget, eltakarja a problémás részeket.

Fodrokat ne!

A fodrok mindenkit nagyobbnak mutatnak. Ne erőltessük őket! Válasszunk inkább sima, egyszerű szabású darabokat, sokkal csinosabban leszünk azokban.

Képek: Thinkstock