A haldokló koraszülött babát ikertestvére ölelése mentette meg

A szeretet hatalma nem csak fantázia – konkrétan életet menthet.

És a modern orvoslásban is ott a helye. Paul Jacksonnak 1995-ben ikrei születtek, ami hatalmas öröm egy családban, ám nekik a boldogság mellett a szívük összeszorult a fájdalomtól. A babák ugyanis idő előtt, és mindössze 90 dekás testsúllyal jöttek világra. A nővér pedig nem kertelt. Elmondta a szülőknek, hogy a következő 42-78 órában bármikor tragédia történhet gyermekeikkel.

Az újszülött babák erősen küzdöttek az életükért. Elérték a 3 hetes kort, ám korántsem volt minden rendben.

Fotók forrása: boreddaddy

Egyikük, Brielle nehezen kapott levegőt, a szívverése felgyorsult és egész teste bekékült.

Az egyik nővér valami olyasmit tett, amit még nem próbáltak ebben az időben soha korábban. A veszélyben lévő babát áttette az erősebb baba, Kyrie inkubátorába. A babák így folyamatos kontaktusban lehettek, egymáshoz ért a bőrük. Ezt a gyógymódot az Egyesült Államokon kívüli kórházakban már ismerték ebben az időben, ám itt még újdonságnak számított.

Szívmelengető, hogy az erősebb baba rögtön átölelte beteg testvérét, igaz életmentő ölelést adva ezzel neki.

Fotók forrása: boreddaddy

A baba ezután a szeretet erejével rásegítve a kezelésre gyorsan jobban lett, a légzése és a szívverése is helyreállt. És ez testvére ölelésének is köszönhető, ahogy a nővér visszaemlékszik:

“Csodálatos volt, amikor Brielle-t a testvére mellé tettem…Rögtön megnyugodott, a szívverése stabillá vált és a színe is megváltozott”

A babák pedig fiatal nőkké cseperedtek azóta:

Forrás: boreddaddy