Ennél egy jót Debrecenben? Segítünk, hova menj!

Gasztroajánló a Hortobágy melletti nagyvárosban.

Debreceni páros kolbász, hajdúsági töltött káposzta, hortobágyi húsos palacsinta, mézeskalács, szürke marha-gulyás – ezeket mind végigkóstolhatja, aki Debrecen gasztronómiájára kíváncsi. Ebben az alföldi városban találkozhatunk a legeredetibb hazai ízekkel. Csupa remek és hagyományos étel, a magyar konyha karakteres képviselői. Ha Debrecenbe látogatsz, mindenképp kóstold meg az ottani, jellegzetes fogásokat!

Kezdd a népszerű debreceni kolbásszal! Ami akkor jó, ha kellően szaftos, ropogós, és egy jó szelet, friss fehér kenyér és mustár is jár hozzá. Ha itt megállsz, már érezheted úgy, hogy érdemes volt elutazni Debrecenbe.

#eat #debrecenikolbasz #beer #mik #mutimiteszel

A post shared by Ákos (@akosman95) on

Az éttermek a puszták népének ételeit is felvették az étlapra, így választhatunk akár szürkemarha-gulyást is. Ezt régen a pásztorok készítették, szabad tűzön, bográcsban. Az alapanyag is helyinek mondható: a jószágok a hortobágyi pusztán legelésztek. Kihagyhatatlan a töltött káposzta, melynek Magyarországon tájegységenként eltérő a készítési módja. Debrecenben egészben savanyított káposztafejeket használnak fel hozzá. 

A város gasztrofesztiválokban is erős: van rendezvénye a debreceni mézeskalácsnak, a pulykakasnak, a rozénak, a gulyásnak, a fröccsnek, a debreceni páros kolbásznak és a sörnek is.

Éttermi ajánló:

Barabás Étterem

Hagyományos, debreceni és hajdúsági ételek az étlapon. Belvárosi, egyszerre tradicionális és újító. Akác- és bükkfaporon füstölt debreceni párost is kérhetünk.

Ikon Étterem

Különleges és magas minőséget célzó gasztroműhely. Elvük, hogy ha csak lehet, helyi alapanyagokból főzzenek. A friss nyersanyagokra és a modern technológiára helyezik a hangsúlyt,

Maszek

Vagány kultúrbisztró, kellemes bárral, a belváros közepén.