Láncra vert, gerincsérült elefántok cipelik a jól mulató turistákat – videó

Husángokkal csapkodják őket, állandó félelemben élnek.

Borzalmas, amikor a turizmus oltárán életeket áldoznak fel. Így van ez például a görög Szantorini szigetén, ahol véres háttal, tűző napon viszik a szamarak a nyaralókat. De nem jobb a helyzet Srí Lankán sem, ahol elefántok egész életüket láncra verve töltik el, és vég nélkül szállítják a turistákat, akik roppant mód élvezik ezt.

Fotók: Facebook

Csak éppen nem látnak be, vagy nem akarnak belátni a kulisszák mögé. Ezeknek az elefántoknak csupa szenvedés az életük. Nem is tudják, milyen az élet láncok nélkül, szabadon.

Naphosszat viszik a turistákat, ugyanazon az útvonalon. És hiába nagy és erős állatok, ha egész nap a nehéz üléseket és egyszerre több embert cipelnek, az maradandó gerincsérüléseket okoz nekik. “Gondozóik” pedig husángokkal csapkodják őket, és adnak nekik semmi kedvességet, szeretgetést.

Az elefántok hallatlan intelligens és érzékeny állatok, mégis csak a szenvedés jut nekik.

Állandó fájdalomban és félelemben élnek. Ami az igazi változást elhozhatná, az az, ha minél több emberhez eljutna, min mennek keresztül ezek az elefántok, és a turisták nem akarnák igénybe venni ezt az állatok számára annyira gyötrelmes szolgáltatást.

These elephants are kept in chains so tourists can ride them

These elephants are kept in chains so tourists can ride them

Közzétette: Daily Mail – 2018. augusztus 8., szerda

Forrás: Facebook