Gyönyörű kezdeményezés: óvodát nyitottak az idősek otthonában

Mindkét korosztálynak jót tesz a közös intézmény.

Az amerikai Seattleben egy eddig egyedülálló kezdeményezéssel rukkoltak elő: óvodát nyitottak az idősek otthonában.

Elképesztő sikere lett mindkét korosztálynál: a picik imádnak oviba járni, türelmesebbek, segítőkészebbek lettek, az idősebbek pedig aktívabbá, mosolygósabbá, kiegyensúlyozattabbá váltak.

A szülők már arról panaszkodnak, hogy kevés a hely, egyre többen szeretnék beíratni gyereküket az intézménybe.

A seattle-i Providence Mount St.Vincent idősek otthonában 400 idős ember él, és 125, 3-5 év közötti gyerek jár minden nap ide. Vannak közös foglalkozásaik, játszanak, zenét hallgatnak, kézműveskednek, sőt, még jótékonykodnak is: közösen készítik el a hajléktalanoknak kiosztott szendvicseiket.

A várólista nagyon hosszú, ahhoz, hogy felvételt nyerhessen valaki ebbe az óvodába, így a türelmet nem csak az oda járó gyerekek, hanem az felvételre váró kicsik szülei is kell, hogy gyakorolják.

A szívhez csakis egy másik szív beszélhet…

Nagyszerű kezdeményezés!Az amerikai Seattleben egyedülálló kezdeményezéssel rukkoltak elő: óvodát nyitottak az idősek otthonában! Ennek nem csak az óvodások örültek, de az idősek is valósággal kivirágoztak. Amióta beindult a projekt, a gyerekek imádnak óvodába járni, az idősek pedig sokkal boldogabbak, mosolygósabbak, és kiegyensúlyozottabbak lettek.Sok szülő arra panaszkodik, hogy az óvoda-idősek otthonának egyetlen nagy negatívuma van, mégpedig az, hogy korlátozott a helyek száma. Sokan hiába próbálják beíratni a gyereküket a “koedukált” intézménybe, már régen beteltek a helyek.A seattle-i Providence Mount St.Vincent idősek otthonában 400 idős ember él, és 125, 3-5 év közötti gyerek jár minden nap ide. Közös foglalkozásokon, és programokon vesznek részt, zenét hallgatnak, játszanak, kézműveskednek, és együtt készítik el a hajléktalanok számára kiosztott szendvicseket.Az eddigiek alapján elmondható, hogy mindkét korcsoport számára jó hatással van a kezdeményezés. Az idősek sokkal energikusabbak, és vidámabbak lettek, a gyerekek pedig türelmesebbek, odafigyelőbbek, és segítőkészebbek.A módszer kitalálói úgy gondolták, hogy ezáltal a gyerekek szociális érzékenysége is sokkal jobban fog fejlődni. Együttérzőbbek lesznek a gyengébbekkel, segítőkészebbé válnak, és az elmúlással járó folyamatokat is könnyebben kezelik majd. A várólista azonban nagyon hosszú, ahhoz, hogy felvételt nyerhessen valaki ebbe az óvodába, igen türelmesnek kell lenni.Az alábbi videó az intézmény egy átlagos hétköznapján készült, érdemes megnézni!

Közzétette: Tömöri Kati – 2018. július 29., vasárnap

Illionis államban kutyákat vittek be az idősek otthonába, nézd meg, milyen képek készültek!