Megrendítő fotók a Görögországban turistákat cipelő szamarak szenvedéséről

A végtelenségig kihasznált szamarak véres háttal, a tűző napon, víz nélkül szállítják a túlsúlyos nyaralókat.

Szantorinin több mint 500 lépcsőfokot kell megmászni ahhoz, hogy Fíra település legmagasabb pontjáról élvezhessük a gyönyörű kilátást. Azért, hogy a turistáknak ne kelljen megtenniük ezt a leküzdhetetlennek koránt sem nevezhető távot, szamarakat használnak arra, hogy fel-le vigyék az embereket. A turisták szeretik kipróbálni, milyen szamárháton utazni, ám arra kevesen gondolnak, hogy ez a turisztikai attrakció mekkora szenvedést okoz a szamaraknak.

Állatjogi aktivisták szörnyű felvételeket készítettek a tönkretett szamarakról. Van, amelyiknek véres sebek borítják a hátát, és sokan szenvednek a tűző naptól, a folyamatos, pihenő nélküli meneteléstől és a túlsúlyos turistáktól. Ráadásul kevés folyadékot is kapnak.

For TEN YEARS the authorities have done NOTHING to stop donkey abuse!

Közzétette: Hilde Nagels – 2018. július 12., csütörtök

A szamaraknak legfeljebb a testsúlyuk 20 százalékát szabadna cipelniük, ami olyan 50-60 kilogramm. Ennek ellenére a szamarak tulajdonosai még a 100 kilogramm feletti turistákat is felengedik az állatok hátára.

Why is there so many overweight people on Donks !!!

Közzétette: Help the Santorini Donkeys – 2018. július 27., péntek

Sokat segíthetne, ha a turistákhoz eljutna, hogyan hat a szamarakra a turistalátványosság, és nem vennének részt ebben a szörnyűségben. A helyi vállalkozóknak nyilván fontos bevételi forrás a szamárháton utaztatás, ám ha elegendő vizet és pihenőidőt kapnának az állatok, illetve nem engednék bizonyos testsúly fölött az embereket a szamarak hátára ülni, sokkal emberségesebben is működhetne az egész.

Közzétette: Help the Santorini Donkeys – 2016. szeptember 11., vasárnap

Forrás: boreddaddy