Kenya, a zebra félrelépett Leventével, a szamárral, különleges kicsinyük született – fotók

A Magyar Nemzeti Cirkusz új jövevénye egy igazi szenzáció.

Zebrakölyköt várt a Nemzeti Cirkusz társulata a vehmes zebrától, Kenyától, de egy foltos-csíkos hibrid szamár-zebra született.

A cirkuszban már több hete várták a kis jövevényt. Hajnalban Kenya, a zebra mama életet adott egy makkegészséges kanca csikónak. Mindenki meglepetésére a pici teste tarka, a lábai pedig csíkosak, tehát egy zebra és szamár keveréke. Az édesapja Levente, aki egy tarka szamár. Napközben egy hatalmas kifutóban vannak együtt a Nemzeti Cirkusz állatai. Valószínű egyik este Levente a szomszédos kifutóból átslisszant Kenyához, és megesett a románc.

„Ehhez hasonló – tudomásom szerint – még nem történt Magyarországon. Számunkra az a legfontosabb, hogy a kicsiny egészséges, és nagyon örülök annak, hogy olyan jól érzik magukat az állatok társulatunknál, hogy szaporodnak” – kommentálta a történteket Ifj. Richter József, aki azt is elárulta, hogy a kis szamár-zebrának a közönség segítségével fognak nevet találni.

A Magyar Nemzeti Cirkusznál csak az utóbbi pár évben három púpos teve és két láma született, ami fogságban lévő állatoknál csak abban az esetben lehetséges, ha kifejezetten jól érzik magukat. Az első zebra csemetét már nagyon várták; óriási volt a meglepetés, amikor egy szamár-zebra kicsiny bújt elő az anyaállat hasából.

Szamár-zebra szerelemgyerek születettA Magyar Nemzeti Cirkusz új jövevénye egy igazi szenzáció. Zebrát vártak, de egy…

Közzétette: Magyar Nemzeti Cirkusz Hivatalos Oldala – Hungarian National Circus – 2018. augusztus 7., kedd