Ezeket a könyveket add a gyerek kezébe, hogy imádjon olvasni!

Aktuális remekművek a gyerekkönyvek terén.

A nyár a pihenésé, és a feltöltődésé, mely nem múlhat el egy klassz mesekönyv nélkül, mely pörgős, kalandos, sőt még a mesélő felnőtteknek is szórakoztató. A következő kötetek ilyenek.

Reetta Niemelä: Délceg, a póniló

Ez a remek kis kötetet imádni fogják a még alig, vagy már éppen jól olvasni tudó kislányok, hiszen önálló olvasásra is alkalmas. Pónilovak, szerelem, kaland, vicces képek, talán nem is kell ennél több.

Roald Dahl: Charlie és a nagy üveglift

A barátságos óriás című film után már mindenki ismeri Roald Dahl csodálatos világát. Ebben a kötetben egy nem mindennapi űrutazásra csábítja el olvasóit a szerző, ahol a Charlie és a csokigyárból jól ismert szereplők újra feltűnnek. Ezt a kötetet nem csak a kiskamaszok, de szüleik is élvezni fogják.

Otfried Preussler: Kökény, a kalapos manó

A Torzonborz triológia népszerű szerzőjének újabb kötete a szeretni valóan cuki manóról, Kökényről szól. Sok humor, gyönyörű illusztráció, ízes irodalmi szöveg az, amit kaphatunk ettől a mesekönyvtől.

Mészöly Ágnes: Dalmorka, a hobbivarázsló

A kisiskolások körében lesz népszerű az alábbi kötet, melynek főszereplője Natti, a bölcs tündér, és Dalmorka, az amatőr varázsló, aki elég sok galibát okoz, amiket utána ketten is alig tudnak helyrehozni. Természetesen végül minden jóra fordul.

Peter Wohlleben: Érted a fák beszédét? – Kalandozások az erdőben

Ebben az érdekes kötetben minden benne van, amit nem tudtunk az erdőről. A szerző, erdészként a gyerekek nyelvén osztja meg tudását. Elmeséli, hogy a fák is alszanak, sőt beszélgetnek egymással, mégpedig az erdő internetén keresztül. Érdekes kvízek, csodaszép fotók, és játékok teszik még izgalmasabbá a kötetet.