“Ez egy börtön” Kulka János először adott élő interjút sztrókja óta – videó

A sokak által kedvelt magyar színész jól van, de elismerte, hogy beszédét borzasztó összehasonlítani a korábbi önmagával.

Egy ország szurkolt Kulka Jánosnak, aki 2016 tavaszán sztrókot kapott, és életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. A színész azóta nem adott interjút, majd egy héttel ezelőtt először az RTL KLUB Fókuszában lehetett látni, most pedig az első élő interjúját Krug Emíliának adta az ATV-ben. A beszélgetés alatt vele volt logopédusa, Varga Sarolta is.

Kulka János elmondta, hogy jól van, de a beszéde nehézkes, és ezt borzasztó neki összehasonlítani azzal, amilyen korában volt. Betegsége kezdete óta egyfolytában azon gondolkodik, miért történt ez vele:

„Idegen vagyok, érted? Színész. Micsoda? Olyan fura…”

A logopédus elmondta, hogy Kulka intellektusa kifogástalan, csak nehezen önti szavakba a gondolatait. Kulka ehhez ezt tette hozzá:

„Ez egy börtön”

ÉLŐ: Kulka János interjú

ÉLŐ: Kulka János első tévéinterjúja a betegsége óta

Közzétette: atv.hu – 2018. augusztus 7., kedd

A színész azért is vállalta az élő interjút, hogy felhívja a figyelmet az afáziára, vagyis az olyan beszédzavarra, ami organikus agyi sérülés miatt alakul ki. Emellett az Ujj Mészáros Károly filmjében vállalt szerepéről is beszélt Kulka János.

Forrás: 444