65 éves világjáró nő bizonyítja, hogy egyedül utazni a legcsodásabb dolog!

Utaztál már egyedül? 

A világ egyik legjobb utazós bloggere, Barbara Weibel nagyon kedveli Magyarországot.

11 éve egyedül járja a világot. 36 évet töltött az üzleti életben, Miami ingatlancápái közt, közben megismerkedett a céges lét minden előnyével és hátrányával. A stresszes napok utáni, lelazító koktélokkal, majd következő lépcsőfokként az alkoholizmussal, a pénz mindent elsöprő hatalmával, az emberi-családi kapcsolatok kiüresedésével.

Egy komolyabb betegség döbbentette rá: változtatnia kell.

Ő elég nagyot változtatott. Mindenét feladta, majd egy kabintáska méretű bőröndbe gyömöszölte az életét. Vagyis amit fontosnak tartott belőle. Utazni és írni kezdett, így lett pár év alatt az egyik legmeghatározóbb utazási blogger. Egyedül járja azóta a világot, esze ágában sincs társasághoz csapódni.

Végtelen függetlenség

Nincs kompromisszum, alkalmazkodás, nincs kihez igazodni. Ha az embernek konkrét terve van, nincs szüksége ahhoz, hogy a másik húzza-vonja. Barbara gondosan eltervezi az útjait, és oda megy, annyi ideig marad, ahogy ő azt jónak látja. Ez szabadságot ad.

Nem unalmas ez?

Nem, sőt! Barbara az útközben szerzett élményeit folyamatosan dolgozza fel, fotózik és blogol. Ehhez rendszeresen nyugalomra is szüksége van. Idejét a neki megfelelő ritmusban osztja be: az utazás és élményszerzés izgalmát az írás nyugalma egyensúlyozza ki.

Az ember társas lény

Valóban, és az utazások során Barbara is megannyi hasonló érdeklődésű, rokonszenves emberrel találkozik, akikkel kapcsolódni lehet. De a világutazók társasága független és szabad lelkekből áll, akik Barbarához hasonlóan éreznek és gondolkodnak az utazásról. Így az együtt töltött időket, együtt megélt élményeket kincsként őrzik ugyan, de függetlenségüket nem hajlandók feladni.

Az élmény akkor az igazi, ha megoszthatjuk

Ez is igaz. Barbarát az egész világon olvassák, élményeit követőivel osztja meg, akikkel aktív kapcsolatban áll. Kérdésekre, kommentekre válaszol, utazási tanácsokat ad. Aktív közösséget épít, és a virtuális világban létrejött kapcsolatai időnként valóságossá is válnak.

Nem félelmetes ez?

Aki kipróbálta, tudja: nem. Sőt! Az egyedül utazónak a helyiek jobban megnyílnak, és ő is jobban oda tud figyelni, jobban benne tud lenni a pillanatban. Igazi flow-élmény. Másrészt az élethez nem árt egy kis bátorság, a félelem nagyon sok dologtól elzár minket.

Sunset over the vast Dead Sea in #Israel

A post shared by Hole in the Donut Travels (@holeinthedonut) on

Barbara utazós oldala: https://holeinthedonut.com