Te kiállnál egy felhőkarcoló szélére, 350 méteres magasságba lógó sarkakkal?

Sok bátor jelentkező megtette már.

Toronto jelképe a CN torony, a maga 553,3 méteres magasságával. A látványosság a hetvenes évek építészetének egyik rekordja: majdnem négy évtizedig volt a világ legmagasabb szabadon álló épülete, míg a Burdzs Kalifa meg nem előzte. Jelenleg még mindig az előkelő hatodik helyen áll. A torony szédületes kilátóteraszán és üvegpadlóján évi kétmillió turista bámészkodik. A CN torony most új, hátborzongató kalandot kínál látogatóinak.

Superman. Also fast. #edgewalk #356m

A post shared by Christian Theisen (@christheisen) on

#Toronto #edgewalk #sky #cntower

A post shared by Mariel Mayora (@marielmayora) on

A félelmüket legyőző turisták a 365 méteres magasságban kialakított peremen tudnak végigsétálni. Mindezt speciális kezeslábasban és nagyon jó tapadást biztosító cipőben korlát és háló nélkül, karabinerrel rögzítve, a mélységbe beledőlve lépegethetnek körbe. A bátorságpróba neve: edgewalk, vagyis peremséta.

175 kanadai dollárba, azaz több mint 37 ezer forintba kerül ez a tömény rettegés.

Az üzemeltetők nem bíznak semmit a véletlenre: telefont és fényképezőgépet nem vihetünk magunkkal, viszont a helyszínen meg lehet vásárolni a bátorságpróbán készült vagány és profi fotókat.

A CN tornyot eleinte telekommunikációs toronynak szánták csupán, és nem a világ legmagasabb önálló építménye cím elnyerése volt a cél, de a tervezők, akik három évig dolgoztak a terveken, rájöttek, hogy lehetséges megépíteni. Sőt, tovább is gondolták: fogadhat látogatókat is, akik biztosan szívesen fizetnek majd azért, hogy az üvegaljú liftek egyike a magasba repítse őket.

A CN torony meghatározza Toronto látképét. Bár mára körbeépült felhőkarcolókkal, még mindig ez az az épület, ami szinte mindenhonnan látszik a városból.