Így készíts tökéletes házi hamburgert: kerti sütögetésnél is bevetheted!

A hamburgert mindenki szereti – így csináld, hogy felejthetetlen legyen.

A hamburger egyszerű étel. Mégis van, hogy a lábunkat le kell járnunk egy kifogástalan adagért. Itt is igaz, ami az egyszerű ételek többségénél: az otthon készítettel semmi nem veszi fel a versenyt. Titok nincs, egyszerűen jó alapanyagokat érdemes használnunk, és pár dolgot betartanunk, hogy tökéletes legyen az eredmény.

Az első és legfontosabb tényező a hús. A hamburger valójában a húsról szól. Jó minőségű marhahúst vásároljunk hozzá, semmiképpen nem daráltat. Otthon daráljuk meg, 8-24 órával a felhasználás előtt. Keverjük bele a fűszereket is ekkor. A vérbeli profik nem darálják, hanem rendkívül apróra vágják a húst egy éles késsel.

Tanácsos a marha zsírosabb részét választani. A sovány hús könnyen kiszárad és összeugrik sütés közben. Van, aki a marha- és sertéshús 70/30 százalékos arányában hisz. Egy húspogácsához 15-20 dekagramm húst számítsunk.

Ne süssük túl a húst! Akkor az igazi, ha kívül kérget kap, de belül zaftos marad. Figyelem, a hamburger valóban egyszerű étel, a fűszerezésnél vegyük ezt figyelembe. A són és borson kívül mást tényleg nem igényel. Főleg, ha a hús kiváló minőségű: hagyjuk érvényesülni az igazi ízeit!

Finomabb, ha grillezzük, mint ha serpenyőben sütjük. A grillezett ételeknek utolérhetetlen zamatuk van! Magasabb hőmérsékleten, hirtelen kezdjük el sütni, aztán mérsékeljük a lángot.

A házi hamburgerzsömlétől nincs jobb. Mi magunk is könnyen készíthetünk egy jó recept alapján. Próbáljuk meg, soha többé nem jut eszünkbe előre csomagoltat venni! Használat előtt félbevágva pirítsuk meg a zsömlét is egy kicsit a grillen. Itt egy biztos recept minden kenyerek és pékáruk ismennőjétől, Limarától.

Ha sajtburgert készítünk, ne sajnáljuk belőle a jó sajtot! Hétvégén irány a piac! Igaz a többi hozzávalóra is: frissen és minőségit! Halkan jegyezzük meg, hogy a házi ketchup is sokat tud hozzáadni a hamburgerélményhez.