5 tipp, hogyan űzd el a darazsakat a közeledből

A darázscsípés fájdalmas és az arra allergiások számára akár végzetes is lehet, mutatjuk, mit tehetsz, hogy lecsökkentsd a csípés esélyét.

A darazsak a szabadtéri programoknál egy jelentős veszélyforrást jelentenek. Még nagyobb a veszély, ha piknikezésről van szó, mivel az édesebb ízekre, cukros üdítőkre jobban mennek a darazsak, másrészt pedig a száj, torok környékét ért csípések még veszélyesebbek. Néhány hasznos tipp, hogyan tartsd távol magadtól a darazsakat:

Mellőzd a színes, tarka ruhákat! Kevesen tudják, hogy nem csak az édes ízekre, de a tarka-barka ruhákra is előszeretettel rárepülnek a darazsak.

Térítsd el őket! Tegyél ki túlérett gyümölcsöket (például almát, körtét vagy őszibarackot) jó távol attól a helytől, ahol tartózkodtok, és akkor a darazsak jó eséllyel oda fognak gyülekezni, és nem titeket riogatnak majd.

Fotó: pixabay

Szerezz be ultrahangos riasztót! Ezek olyan kellemetlen hangfrekvenvciákat bocsátanak ki, ami az embereket nem zavarja, az állatok viszont menekülnek tőle.

Szerezz be mű-darázsfészket! Ezek ellenséges darázsrajok fészkéhez hasonlítanak, így a darazsak messziről elkerülik majd azt a területet, ahova kifüggeszted.

Használj darázscsapdát! Nem túl kíméletes módszer, mivel elpusztulnak benne a darazsak, ám sokan ezt választják. A boltokban kész darázscsapát is vehetsz, de magad is alkothatsz egyet, ha egy keskeny szájú üveg aljára cukros vizet öntesz.

Forrás: hazipatika