A buszsofőr tolószékes fiát ápolja, megindító ajándékot adtak neki kollégái

A 14 éves fiú tolószékbe került, beszélni és önállóan enni sem tud.

Édesapja, a nyugdíj előtt álló olasz buszsofőr, Maurizio számára is igazi tragédia ez, és minden szabadságát elhasználta, hogy el tudja látni gyermekét. Mivel nem volt több szabadság, újra el kellett kezdenie dolgoznia az Atb nevű cég sofőrjeként Bergamóban, ám így nem tudta azokra a kezelésekre elvinni fiát, amik javulást hozhattak volna. Kollégái olyan ajándékot adtak neki, amitől potyogni fognak a könnyeid.

A gyermeknél 3 éves korában megállapították, hogy gond van a vállával, műteni kell. Többször meg is műtötték, az egyik ilyen beavatkozás nagyon balul sült el: tolószékbe került, és sem beszélni, sem önállóan enni nem tud.

Az olasz törvények szerint maximum két évet tölthet valaki szabadságon egy beteg családtagja mellett, ezt az időt pedig már felhasználta Maurizio. A munkatársai csodás, szívmelengető ajándékkal lepték meg:

Fotó: wikipedia

„Mindazok után, amiken keresztülmentem, a kollégáim rájöttek arra, hogy a betegszabadság nem lesz elég, és úgy döntöttek, hogy 8 további hónapot adományoznak nekem, így márciusig otthon maradhatok, pár hónapnyira a nyugdíjtól. Így el tudom kísérni a fiamat a kórházi vizsgálataira és a fizioterápiára.”

“Szeretném felhívni a figyelmet, és elmondani a nagy cégeknek, és az ott dolgozóknak, ezt meg lehet csinálni, hogy még ha csak fél órát is adsz a szabadságodból, azzal el lehet érni a változást, ennyi is segít. Remélem, hogy a történetem arra sarkalja a vállalkozásokat és a cégeket, hogy megengedjék az alkalmazottjaiknak ugyanezt”

Tragédiát előzött meg az irtó jó fej buszsofőr, milliók csodálják a tettét.

Forrás: euronews