4 világhírű modell, aki teljesen kitör a megszokott modellszépség kategóriájából

A modellekről mindenkinek a testi tökéletesség jut eszébe: nyúlánk test, vonzó arc, remek arányok. Rajtuk állnak a legszebben a kifutón a ruhák, és őket lehet a legelőnyösebben fényképezni. Ám a világnak kezd elege lenni a tökéletességből. Az életben ugyanis kevés dolog mértanilag tervezett és tökéletes. Mondhatni, az élet velejárója a tökéletlenség.

Néhány divatház nagy port kavart, amikor a kifutókra és kampányaikba a hivatalos szépségideálnak nem feltétlen megfelelő modelleket is beválogattak. Merész húzásnak tűnt, ám a közönség nagyon szerette. Mert a hiba szerethetőbb, mint a hibátlanság.

A kövér is lehet szép (?)

A csontsovány modellek mellett először az átlagos alkatúak jelentek meg, majd a kimondottan túlsúlyosak is. Tess Holliday 165 centijéhez 127 kiló társul, ami valljuk be, nem kevés. Ő lett az első kövér lány, akiből keresett szupermodell lett. Amikor a duci kamasz kijelentette, hogy modell szeretne lenni, mindenki kinevette. Most, 15 év elteltével ő nevet egy nagyot az akkor kételkedőkön: képe a legnevesebb divatlapok címoldaláról köszön vissza ránk. Már egyáltalán nem szégyenkezik a testalkata miatt, sőt! Arra biztatja termetes nőtársait, hogy ne bújtassák zsákruhába idomaikat, hanem öltözzenek csinosan, nőiesen és ne szégyelljék megmutatni magukat.

A kokszfekete

Nyakim Gatwech szupermodell élete sem volt mindig fenékig tejfel. A Dél-Szudánból származó fekete modell bőre annyira különlegesen és feltűnően sötét, hogy egy taxisofőr azt javasolta neki: vesse alá magát bőrfehérítő eljárásnak. Őt is sokan gúnyolták a kinézete miatt gyermekkorában, akárcsak Tesst. A 24 éves modell ma Minneapolisban él, de a világ minden tájára hívják munkára, annyira népszerű lett.

Bőrproblémák? Nem gond, legyen modell!

🤘🏽😛🤘🏽

A post shared by ♔Winnie Harlow♔ (@winnieharlow) on

A világhírű Winnie Harlow szupermodell Kanadában, Torontóban született. Ősei jamaicai származásúak. Egy különös bőrbetegséget, a vitiligót diagnosztizálták nála. A betegség következtében méretes, festékhiányos pigmentfoltok találhatóak az arcán. Kemény gyermekkora volt: iskolástársai tehénnek, zebrának csúfolták. Mára azonban a háta mögött hagyta a zaklatások emlékét. Különösen, hogy beválasztották Amerika 15 legszebb modellje közé.

Korhatáron túl

61 year old #swimsuitmodel #YazemeenahRossi talk about #inspiring #agelessbeauty

A post shared by cris tian (@son_of_a_barbie) on

A modellek a húszas éveikben kiöregszenek a szakmából, a 62 éves Yazemeenah Rossinak viszont egészen sokáig kellett arra várnia, hogy bekerüljön. A hófehér hajú modell alakja tökéletes, így legutóbb fürdőruhakampányban mutatkozott be. Az ő példája azt bizonyítja, hogy az életszeretet és a vitalitás nincs korhoz kötve.