Kiscica után mászott a kútba, de bent rekedt és elájult a hős lőrinci nyugdíjas

A cukorbeteg nyugdíjas előtt 3 emeletnyi mélység tátongott, de Mihály rögtön a kétségbeesetten nyávogó cica után mászott.

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le a Heves megyei településen, Lőrincin. Egy 67 éves nyugdíjas, cukorbeteg férfi igazi hős módjára mászott le egy több mint 8 méter mély kútba, hogy kihozzon onnan egy keservesen síró kiscicát.

Mihály két létrát összetákolt, majd lemászott a sötét kút mélyére. Magához ölelte a bajba jutott cicát, de addigra elfogyott minden ereje, és a cica mellett már ő is a kút foglya lett. A tűzoltók mentették ki őket végül.

Fotó: pexels

Mihály így mesélte el az átélteket:

“Éppen a boltból tartottam hazafelé, amikor egy idős asszony kétségbeesve a segítségemet kérte. Elmondta, hogy a kedvenc cicája beleesett az egyik szomszédos ház udvarán lévő kútba, aminek a teteje nem volt rendesen letakarva. Óriási állatbarát vagyok, egy percig sem gondolkodtam.”

Mihály két ramaty létrát engedett le a sötét kútba, ahol a cicó már másfél napja fogságban volt.

“Rögtön dorombolni kezdett, ahogy a kezeimbe vettem. A korábban eltört bokám beakadt a létrán, súlyos cukorbeteg is vagyok, borzasztóan elfáradtam. Az egyik kezemben tartottam a macskát, így a másikkal már nem tudtam volna felmászni. Borzasztóan rossz érzés tört rám a kút mélyén”

Mihály minden ereje elfogyott, mire leért a cicához, és ő is a mélység foglyává vált. Az idős asszony kihívta a tűzoltókat. A Heves Megyei Katasztrófavédelem szóvivője elmondta:

“A segélykérés délután háromkor érkezett, miszerint egy ember lent van egy kútban. A hatvani hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik a bajba jutott macskát is észlelték. A jószágot egy zacskón keresztül húzták fel, a férfira pedig egy mászóövet erősítettek. Egy erős kötéllel, kézi erővel őt is sikerült kimenteni”.

A férfi a mentés közben elájult, a mentők oxigénmaszkot helyeztek rá, és rögtön a hatvani kórházba szállították. Szerencsére kisebb horzsolásokkal megúszta a kalandot.

“Lehet, hogy utólag már egyből a tűzoltókat hívnám, de akkor nem gondoltam bele az akció veszélyességébe. Most egy kiskutyát gondozok, de a családban sok cica van, szinte bármit megtennék értük.”

Tündéri: az italt is kiköpi a kis csimpánz, ahogy meglátja idős örökbefogadóit.

Forrás: bors