Ekkora össznépi visítva röhögést még nem láttál parlamentben – videó

A legjobb az, hogy min nevettek a ghánaiak.

Úgy kezdődött, mint egy szokásos nap, jöttek a felszólalók, mígnem John Frimpong Osei került sorra, aki beszédében elkezdte sorolni választókerületének falvait: Bölcs Vagina, Bolond Pénisz, Szomorú herék… Nem vicc, ezek a valódi neveik a településeknek.

A téma komoly volt, szerette volna, ha ezekre a helyekre is bevezetik az elektromos áramot, de a helységnevek hallatán a képviselők dőltek a röhögéstől. Még az energetikai miniszter, Boakye Agyarko is megjegyezte, hogy ha ezekre a falvakba bevezetnék az elektromosságot, az felbolygathatná az ott élők éjszakai tevékenységét. Azért persze válaszolt komolyan is, hogy megvizsgálják, hogyan lehetne az említett falvakat csatlakoztatni a közművekre.

A három falu twi nyelven a Etwe nim Nyansa (Bölcs Vagina), Kote ye Aboa (Bolond Pénisz) és a Shua ye Morbor (Szomorú herék) volt, melyeket a képviselők sem igazán ismerték a felszólalás előtt, ezért is okoztak nagy derültséget. Ghánában az volt a szokás, hogy a falvak neveit az első telepesek határozták meg, és ez sokszor szorosan kapcsolódik e személyek élettapasztalataihoz. Ebből leszűrhető, hogy miben mélyedtek el igazán az első lakosok…

Forrás: BBC