Így öltözz fel egy esküvőre, hogy ne légy ciki!

Ha bajban vagy, segítünk.

Ma az esküvők kevésbé szabályszerűek és szertartásosak, mint korábban. Lazultak az öltözködési szabályok is. Ez remek hír! Több a szabadságunk lényegesen, mint húsz évvel ezelőtt, de pár dologra érdemes mégis odafigyelni, ha szeretnénk megadni a kellő tiszteletet az eseménynek – és a házasulandóknak. Mi aztán tényleg nem akarjuk senkinek megmondani, mit vegyen fel, de ezeket az íratlan öltözködési szabályokat érdemes betartani, ha esküvői vendégek vagyunk.

Ne válasszunk fehér ruhát!

És törtfehéret, vajszínűt, nagyon világoskéket sem. Ezek a menyasszony színei, hagyjuk meg neki. A fehér gyönyörű szín, nagyon elegáns, de tartózkodjunk tőle ezen a napon, viseljük más alkalomra. A menyasszony valószínűleg fehér ruhában lesz, és ez az ő nagy napja. Ha mégis valami fehérhez közeli színt választanánk, jöhet helyette a natur bézs.

Thinkstock

Adjuk meg a módját!

Hogy szokták mondani? Esküvőn inkább legyünk túl-, mint alulöltözöttek. Jó esetben egyszeri alkalom a pár életében, járuljunk hozzá mi is, hogy kellően ünnepi legyen.

Vállak takarásban!

Különösen akkor, ha templomi szertartásra igyekszünk, a vállakat nem illik szabadon hagyni. Ne mutassunk túl sok csupasz bőrfelületet. Takarásra megteszi egy szép kendő vagy boleró is.

Dress code

Ha az esküvői meghívón megjegyezték a javasolt öltözetet, igazodjunk hozzá. Jólesik néha szembe menni az árral, de rebellis hajlamunkat inkább máskor bontakoztassuk ki.

Kiegészítők

Itt is érvényesül a szabály: ne akarjuk túlszárnyalni a menyasszonyt. Egy színben passzoló borítéktáska elegáns kiegészítő lehet. Mostanában a kalapok és angol típusú fejdíszek is feltűntek az esküvőkön: jól megválasztva izgalmassá teszik a megjelenést.