5 pusztító magyar sláger a 90-es évekből

– de valójában mindkét tábor betéve ismeri őket az első hangtól az utolsóig. Különösen könnyű ilyen dalokat a nyári slágerek között találni, hiszen ezek épp azért készültek, hogy fülbemászó dallamok és legtöbbször fürdőruhában riszáló hölgyek segítségével igen egyszerű mondanivalót, életérzést közvetítsenek. Ha ezekhez még a 90-es évek stílusát, életérzését is hozzáadjuk, akkor minden együtt van ahhoz, hogy olyan slágereket kapjunk, amelyek örök életre a fülünkbe másztak és a retinánkba égtek – akár örülünk ennek, akár nem.

Carpe Diem – Álomhajó

Tengerpart, vitorlás, BMW kabrió, pálmafák és pingvinek (!) – mi más is kéne még? A Carpe Diem együttes három lemezt is kiadott a 90-es években, melyek közül az utolsó, 1997-es Álomhajó című album aratta a legnagyobb sikert.  Ha valaki nem tudná: a klipben szereplő Fanny helyett Stefanidu Janula énekel.

Ámofutók – Szomorú szamuráj

Kozsó munkásságának talán legmaradandóbb darabja, amit (remélhetőleg) maguk az alkotók sem vettek teljesen komolyan. E sláger nélkül szegényebbek lennénk egy örök igazsággal: „Nagy az, aki nagy, aki kicsi, az kicsi!”

4FClub – Tanga

A csokoládébőrön viselt fehér tangához szóló óda igazi nyári sláger. A mondanivalóhoz híven a két háttértáncosnő nem is visel mást, csak a megénekelt ruhadarabot.

Emergency House – Csúcs ez a party

Az Emergency House 1995-ben az első Total Dance fesztiválon debütált, ráadásul albumaik és legnagyobb slágereik is mind a táncról és bulizásról szóltak. A Csúcs ez a party 1998-ban elnyerte Az év videoklipje címet.

FLM – Megtalállak még

Hoffer Dani és Császár Előd (alias Shane 54) duója három albumot adott ki a kilencvenes években, és szintén három nagy slágerük volt. Ezek egyike a Megtalállak még, amiről kevesen tudják, hogy egy skót banda, az Average White Band “Let’s Go Round Again” című dalának feldolgozása.

Kövess minket a Facebookon is:
Címkék: ,