Csak erős idegzetűeknek! Részeg tini lőtte arcon a fiatal lányt, szemeit és orrát is elvesztette

Mára arcimplantátumot készítettek neki az orvosok, így neveli gyermekét.

Horrorisztikus tragédiába torkollt 1999-ben egy Chrissy Steltz nevű 16 éves lány nyara, aki egy házibuliban vállalt szervezést. A részeg tinédzser vendégek egyike egy shotgunt vett a kezébe, Chrissy pedig ezt meglátva arra kérte, tegye le a fegyvert, még mielőtt megöl vele valakit. A vendég azt felelte: “nincs megtöltve”, de aztán mégis megtörtént a szörnyűség – és éppen Chrissyt lőtte meg vele. Az arcán.

Ahogy belépett a szobába Chrissy akkori barátja, Will O’Brien, már csak a vértócsában vergődő lányt látta. Utólag így nyilatkozott a pillanatról: “Nem tudom, láttak-e már valaha egy sérült állatot, ahogy próbál lábra állni? Ezt láttam. Láttam egy sérülést, amit képtelenség túlélni, csak annak, aki igazán erős. És próbált feltápászkodni.”

A lány mindkét szemét és az orrát is elveszítette, részlegesen pedig az agya is megsérült. Mégis túlélte, amit maguk az orvosok is csodálattal néztek. Egyikük azt mondta: még soha nem látott ennyire durva sérülést, amit túl is élt a beteg.

Amikor Chrissy a mesterséges altatásból magához tért, első mondata az volt: “Ott vagyunk már?” Azt képzelte ugyanis, hogy épp a családjával tart a tengerpartra. Amikor közölték vele, hogy soha többé nem fog látni és szagokat érezni, az sokkolta, de jobban viselte, mint azt várták. Úgy gondolkodott: ahelyett, hogy teljesen összetörik, inkább azonnal a megküzdésre összpontosít.

Számtalan műtéten ment keresztül, és gumipántos maszkokkal takarta az arcát – vagyis annak a helyét. De visszament az iskolába, és lediplomázott színjelesre.

Barátjával nem sokáig tartott a kapcsolatuk a baleset után, de megismerkedett egy szintén vak fiúval, akivel mára már közös gyermekük is van. Chrissynek pedig időközben – rengeteg, hosszas munkával, durva pénzösszegekért – arcimplantátumot készítettek; azzal éli az életét.

Bár sosem látta kisfia arcát, mégis tudja, hogy néz ki, és sokszor álmodik vele éjjelente. “Látom a pufók kis pofiját, a csodálatos szemeit és a tökéletes kis ajkait.” De az eget, az óceánt, és önmaga 16 éves, egészséges arcát is szokta látni álmában. “A legfurcsább álmom, amikor leveszem az arcmaszkot, és ott van alatta az egészséges arcom. A földre dobom a maszkot, és odébb sétálok.”

Videó:

Forrás: shared.com