“Köszönöm, hogy a kezed volt apósom szíve” A balatoni életmentés köszönőlevelén szipog Magyarország

A férfi megindító levélben köszönte meg, hogy megmentették apósa életét a Balatonon.

Hatalmas összefogással mentették meg egy férfi életét, akinek leállt a szíve Balatonfenyvesen. Veje egy nyílt levélben meséli el a történteket, és olyan meghatóan köszöni meg, hogy azon emberek százainak potyogtak már a könnyei.

“– Kicsit meghaltam – mondta apósom a kórházban az éjjel a műtét után.
– Messze jártál… – válaszoltam és végigpörögtek az elmúlt két óra eseményei a fejemben. Akkor és ott döbbentem rá, hogy nem tudok majd minden megmentőnek köszönetet mondani a segítségért, amit tettek, de egy nyílt levéllel most pótolni tudom”

A tragédia akkor történt, mikor a Balaton partján sétáltak. Az após ekkor váratlanul összeesett. Az emberek nem félrenéztek, hanem azonnal jöttek segíteni, volt, aki mentőt hívott, más a vízimentőkért rohant.

“Míg a légzést és a pulzust ellenőriztem, egy német nő térdelt mellém. Szerencsénkre ápolónő volt. Se légzés, se pulzus. A mellkasához nyúlt, én bólintottam. Ő elkezdte a szívmasszázst, én a lélegeztetést. Egy percen belül megkezdődött az újraélesztés.

Három perc múlva megérkezett a vízimentő. Felmérte a helyzetet és értesítette a mentőket. Mivel az újraélesztés szakszerűen zajlott, így az intézkedésre tudott figyelni. Közben többen is érkeztek segíteni a strandolók közül. További két orvos – köztük egy kardiológus – és három magyar nővér rohantak oda hozzánk. Mindenki ott segített, ahol tudott. Amikor a német ápolónő elfáradt, a magyar hölgy vette át a szívmasszázst. Mivel apósom cukorbeteg, elrohantam inzulinért, s addig a vízimentő végezte a lélegeztetést. Bár inzulin nem volt nálunk, kiderült, nem ez volt a gond. Infarktus.

Negyedóra elteltével a vízimentők mentőhajóval és a mentőautó szinte egyszerre futottak be így új szakaszba érkezett a küzdelem apósom életéért. Míg a defibrillátort felhelyezték, az egyik fürdőruhát viselő nővér vénát szúrt és bekötötte az infúziót. Már ballonnal lélegeztették, így családom többi tagjára tudtam figyelni. Anyósom és feleségem mellett is egy-egy hölgy állt, akik nyugodt hangon magyarázták, hogy mi történik, ne essenek kétségbe, minden rendben lesz. Így csak egy nővér magyaráz – gondoltam, s ekkor az újabb kiütést követően apósomnak visszatért a légzése és helyreállt a keringése”

“Köszönöm Neked drága német Hölgy – aki ezt a levelet nem tudod majd elolvasni -, hogy a kezed volt perceken át apósom szíve, köszönöm Nektek, akik átvettétek a helyet és tovább küzdöttetek, köszönöm az ápolóknak és orvosoknak, akik ugrásra készen álltatok mellettünk, és figyeltétek, mit tudtok segíteni, köszönöm a vízimentőnek – aki már hazafelé indult -, hogy gyors és szakszerű munkát végeztél, köszönöm a mentőhajó csapatának – akik kapitánya bő kilométer úszás után – a helyszínre siettetek, köszönöm a mentőautó és a helikopter legénységének a gyorsaságot, profizmust, köszönöm a műtétet végző orvosnak, aki eltoltad a hálapénzt tartó kezem, és megveregetted a vállam, köszönjük az életet!”

Megmentették a pénzhiány miatt kukába dobott csecsemő életét.

Főoldali kép: wikipedia

Forrás: 444