A fiú öcsit kért, egy elvesztett baba után megkapta, 508 grammos volt a kistestvér – szívszorító fotók

Kemény küzdelmet folytatott az egész család.

Jessica Marotta szívtépő történetét sok ezren  könnyezték már meg. A nő kisfia amióta csak megszólalt, mindig is könyörgött egy kistestvérért. Mikey 3 éves volt, mikor elkezdtek próbálkozni. A kisfiú gyakran kérdezgette tőlük:

„Mikor kapom már meg a kisöcsémet?”

Jessica épp Mikey 5. születésnapján tudta meg, hogy terhes. Ám az öröm gyorsan rémálommá változott:

“December 27-én elmentem a nőgyógyászomhoz, s a szívhang erős volt. Január 2-án azonban vérezni kezdtem a munkahelyemen. Azonnal hazamentem s másnap reggel elmentünk az ultrahangra.”

Amint a monitorra nézett, tudta, hogy baj van. Sírni kezdett és a fejét ingatva a férjére nézett.

„Kiderült a baba neme?” – kérdezte Jessica orvosától a szövettani vizsgálatok után.

„Igen, fiú volt”.

„Elakadt a lélegzetem. Mikey megkapta a kisöccsét, csak éppen már angyalkává változott.”

A tragédia után a család elköltözött, és úgy döntöttek, egy ideig pihentetik a kistestvér-tervet. Ám az élet máshogy gondolta. Jessica fáradékonynak érezte magát. Csinált egy terhességi tesztet. Pozitív volt. Nagyon stresszesen indult a terhesség, mivel Jessica rendszeresen vérzett.

A középidő környékén a baba súlya egyre kevesebb lett az elvártnál. Kiderült, hogy kisfiú, és méhen belüli növekedési retardációban szenved. Nagy volt az esély, hogy meghal az anyaméhben. Az orvos terhességmegszakítást javasolt.

“Elmagyaráztuk az orvosnak, hogy harcolni fogunk a gyermekünkért. Hetente kellett ultrahangra járnunk, hogy ellenőrizzék a bébi súlyát, s felkészítettek minket, hogy korábban fog érkezni. Az volt a cél, hogy eljussunk a 28. hétig, s 500 grammos legyen a baba. Az elkövetkező három hétben heti két ultrahang-vizsgálaton vettünk részt a köldökzsinór nem megfelelő áramlása miatt, majd február hatodikán be is fektettek a kórházba.”

A baba 30 hét és 6 napig bírta a méhben.

„Ekkor az orvos bejelentette: ’ma szülni fogunk.’, mert nem akarta növelni a halva születés kockázatát.”

A kis Jake megszületett, ám ekkor még nem volt biztos a boldog családi élet, mivel mindössze 508 grammot nyomott, 30 centiméter hosszú volt.

Közzétette: Jessica Marotta – 2018. március 9., péntek

Inkubátorba került a pici és állapota sokáig kritikus volt: többször kellett „beindítani” a szívét, amikor vészesen lelassult a pulzusa, volt, hogy légzési nehézségei voltak, illetve vérátömlesztést is kapott.

Megható volt, ahogy a bátyusa, Mikey kitanulta a koraszülött osztály szabályait: tudta, hogy kell kezet mosni, kinyitni az inkubátort és hogyan tudja megsimogatni a parányi babát. Egyet nem tudott elfogadni: hogy nem foghatja karjaiba a kistestvérét.

A 10. napon végül megengedték neki, hogy a kezébe vegye Jake-et. A bostoni kórház először adott rá engedélyt, hogy testvér foghasson a kezébe egy koraszülöttet.

Közzétette: Jessica Marotta – 2018. március 17., szombat

„Elképesztő és érzelmes pillanat volt. Hiszek benne, hogy ez teremtette meg a testvérkötődést köztük” – írta Jessica.

A baba 62 napot töltött a kórházban.

„Hazaérkezése életünk legboldogabb pillanata volt. Mikey csodálatos báty, és Jake érkezése megnyugtatta. Mikey pedig képes rá, hogy megnyugtassa Jake-et, ha nyűgös.”

Közzétette: Jessica Marotta – 2018. május 7., hétfő

Csoda, hogy életben maradt a 14 centis koraszülött baba.

Forrás: szeretlekmagyarorszag