Életmentő kezelésre gyűjt a magyar Európa-bajnok, te is segíthetsz

A rák ritka fajtája támadta meg Tóth Róbert magyar bajnok szervezetét.

Az életmentő beavatkozást pedig csak külföldön tudják elvégezni, ennek ára csaknem 6 millió forint, a 28 éves sportolónak, aki U23-as ifjúsági Európa-bajnok, nincs meg az anyagi fedezete a gyógyulásra. Róbert szervezetében 2017-ben fedezték fel az Adenoid Cystic Carcinoma nevű ritka rákos elváltozást, ami először a könnycsatornáját támadta meg, majd áttétek alakultak ki a gerincén és a májában, ahol 18 tumort fedeztek fel az orvosok.

Fotó: Instagram

Róbert sugár- és kemoterápiás kezeléseket kapott, amik valamennyit segítettek rajta, de a gyógyuláshoz szükséges speciális kezelést a hazai egészségügyi keretek nem tudják biztosítani számára. A francia fővárosban az év elején indult célzott klinikai program, amiben a magyar kajakos szeretett volna részt venni, de a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nem hagyta jóvá a külföldi kezelést.

„A géndiagnosztikai eredményeim alapján a párizsi klinika térítésmentesen biztosította volna a kezelést, de a francia törvények szerint kell a hazai egészségbiztosítástól jóváhagyás, mert anélkül semmilyen módon nem hajtják végre”.

A magyar egészségbiztosító arra hivatkozva utasította el a sportolót, hogy klinikai fázisban lévő kezelést nem támogatnak. A Világgazdaság cikke szerint 2017-ben 2,6 milliárd forint értékben támogatta a NEAK a magyar betegek külföldi gyógykezelését.

A sportoló bal szeme mögött lévő daganat január végére eltűnt ám a sugárterápia miatt elvesztette a bal szeme világát. A májdaganatok a hazai kezelések hatására nem tűntek el, ezért idén júniusban egy németországi klinikán immunterápiát és TACE nevű kombinált kezelést írtak elő neki. Az első beavatkozás következtében a májában lévő daganatok nagyobb része eltűnt.

„A TACE során combartérián keresztül felvezettek egy katétert a májamig, ahová belőtték a kemoterápiás anyagot. Előtte azt mondták, nem fog fájni.”

Mondta Róbert, majd felesége, Diána hozzátette:

“Ehhez képest még engem is behívtak a szobába, hogy megnyugtassam Robit, mert annyira üvöltött a fájdalomtól. Még a szíjat is feltépte, amivel lekötötték a karját(…)Néha úgy érzem, jobb lenne, ha inkább én lennék beteg, vagy legalább átvállalhatnék a betegségből valamennyit, annyira tehetetlennek érzem magam”

A legnagyobb gond, hogy a kezelés második, és egyben utolsó részének költségeit nem tudják kifizetni. Már az első, közel 6 millió forintos beavatkozásban is családjuk és barátaik támogatták őket. Az augusztus végi kezelésre további segítségre van szükségük.

„Arra kérünk titeket, ha csak egy nagyon kevés felesleges pénzetek van, ami nem ételre kell, amit szívesen adtok azért, hogy a Robi kaphasson esélyt arra, hogy a gyógyszerekkel és a kezelésekkel együtt legyőzze a betegségét, akkor ne habozzatok. Kérlek, hogy segítsetek!”

Számlaszám: Reményi Diána, UniCredit Bank,10918001-00000098-49120001

Azt láttad, hogy egyszerre lett terhes 6 kórházi ápolónő?

Forrás: zoom