“Nem tipikus, hogy ön életben maradt” Legyőzte a rákot a P. Mobil vezetője

Orvosi szakkönyvbe is belekerül Schuster Lóránt csodaszámba menő gyógyulása.

A 69 éves zenésznek nem sok esélye volt arra, hogy életben maradjon, ám ő mégis leküzdötte a rákot. A kezelőorvosa rajta kívül egyetlen hasonló esetet ismer, ezért betegségét bele akarja írni egy könyvbe. Ahogy a zenész elmondta:

“Szó szerint így fogalmazott: „Nem tipikus, hogy ön életben maradt.” Nem szívesen beszélek az ízeltlábú hóhérról, de ha csak egy ötven feletti férfi okul a példámból, és szánja rá magát a rákszűrésre, már megérte – hangsúlyozta a Blikknek Józsefváros díszpolgára, majd felsóhajtott: – Magam sem vettem elég komolyan a dolgot, pedig voltak árulkodó jelek…”

A P. Mobil vezetőjének kihullott a haja a 16 kemoterápiától, amit kapott, és 5 műtéten is átesett, mert a betegség a máját is megtámadta.

“Sose felejtem, amit a doki mondott, miután a fél májamból kutyakaját csinált: „Csak azon izgultunk, hogy éld túl, mert ami orvosilag lehetséges, azt mindent megtettünk” – idézte fel a legendás rocker, aki most kezdi felfogni, micsoda szerencséje volt. – Nemcsak a magyar kórházakban lehet végzetes fertőzéseket kapni, főleg fél májjal, de egy vérzés is elvihetett volna, arról nem is beszélve, hogy néha a legjobb doki is mellényúl. Ezeket valahogy egytől egyig mind megúsztam, és gyanítom, hogy ez a könyvben is hangsúlyos részt kap majd.”

Fotó: wikipédia

Schuster azt gondolja, nem lehet véletlen, hogy minimális esélyei ellenére is leküzdötte a gyilkos kórt:

“Elcsépelt dolog azt mondani, hogy nekem itt még dolgom van, de ilyesmi jár a fejemben. Nagyfater lett belőlem! Nemrég Prágában jártam Ritchie Blackmore koncertjén, és a metróban egy nő át akarta adni nekem az ülőhelyét. Mondom, egy nő! Ezt is megértem!”

Megrendítő bejelentést tett a rákbeteg Székhelyi.

Forrás: blikk