Kerti partyt tartasz? Itt vannak a legjobb tippek, hogy tökéletesen sikerüljön!

Az előkészületektől a kajáig.

A nyárban az egyik legjobb dolog, hogy rengeteg időt lehet a szabadban tölteni. A nyári programok közül pedig az egyik legkellemesebb a kerti összejövetel. Egy remek hangulatú kerti party mindig kellemes élmény, ahol szinte garantált a jó hangulat. Lássuk, mire érdemes figyelni, hogy biztos sikert arassunk:

Előkészületek

A kerti partyk középpontja és legfontosabb eleme az asztal. Jó, ha nagy méretű és stabil. Mindig győződjünk meg róla, hogy nem billeg, és állítsuk kemény talajra, vagy támasszuk alá a lábait. Az asztal díszítésére és a terítésre is érdemes gondot fordítani. Egy szép textilterítő és a virágok sokat dobnak az összképen, még akkor is, ha úgy döntünk, eldobható tányérokkal terítünk.

Thinkstock

Tányérok, poharak és társaik

Nagyobb társaság esetén praktikusabb az egyszer használatos tányérok és evőeszközök használata, de, ezek nem túl esztétikusak és legfőképp megterhelik a környezetet. Léteznek ebben a műfajban színes és könnyen lebomló, környezetbarát fajták. A poharakat lássuk el személyre szóló pohárjelölővel, melyet mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Az evőeszközöket tárolhatjuk egy kisebb vödörben vagy fadobozban is. Az italokat hűthetjük jéggel teli teknőben, nagyon jól mutatnak így.

Világítás                 

A lámpák mellett gondoskodjunk hangulatvilágításról is: a kerti partyk elengedhetetlen kellékei a mécsesek, gyertyák és a lampionok. Mécsestartót készíthetünk befőttesüvegből, melyek felfüggesztve egyedi jelleget kölcsönznek az összejövetelnek. Az üveget díszíthetjük tortapapírral, csipkeszegéllyel. A lampionok esetében győződjünk meg arról, hogy alkalmasak kültéri használatra.

Thinkstock

Finom falatok

A kerti partyk jellemző ételei a sütemények és a kisebb, könnyen kézbe fogható falatok. A sütemények tálalásánál ügyeljünk a rendszerezésre, és arra, hogy az étkezés előtt inkább sós, azt követően jellemzően édes falatok kerüljenek az asztalra. Könnyel olvadó, bonyolult, hamar romlandó süteményekkel ne most próbálkozzunk.

A kerti partyk alfája és omegája az időjárás. Legyen tervünk arra, ha hirtelen elered az eső – ez nyáron könnyen előfordulhat. Tervezzük meg, hogyan tudunk gyorsan összepakolni, ha vihar kerekedik.