Füstölgő fészekben rekedt a kis gólya Mezőcsáton, sokkos állapotban várta a véget

A szülei elrepültek a füstölgő fészekből, ám ő erre nem volt képes.

A Megyi Katasztrófavédelem értesítette a Mályi Madármentő Állomást, hogy Mezőcsáton egy megázott fészekbe beleért a vezeték, ezért elkezdett füstölni, az egyik fióka pedig a fészekben rekedt. A hős madármentők rögtön a helyszínre siettek, és a Katasztrófavédelem, valamint az ÉMÁSZ munkatársaival közösen sikerült kimenteniük a szerencsétlenül járt állatot.

Ekkor kiderült, hogy a gólyafióka nem csak sokkos állapotban volt, de valószínűleg áramütés is érhette. Elvitték a Mentőállomásra, ahol szakszerű ellátást kap.

A füstölő fészekben rekedt a kis gólya fióka! 2018.07.22. – 00:31 perc

A füstölő fészekben rekedt a kis gólya fióka! 2018.07.22. – 00:31 percÉjfél előtt kaptuk a hívást a Megyei Katasztrófavédelemtől, hogy Mezőcsáton a megázott fészek elkezdett füstölni mert bele ért a vezeték a fészekbe és benne rekedt a gólya fióka. Azonnal autóba ültünk és a Katasztrófavédelem és az ÉMÁSZ munkatársaival együtt felmentünk a fészekhez és kimentettük a rémült fiókát. Egyelőre sajnos úgy néz ki, hogy áramütés is érte a fiókát, sokkos állapotban van. Biztonságba helyeztük a Mentőállomáson és az éjszaka folyamán többször ránézünk.Lehoczky KrisztiánMadármentő Állomás MályiHa támogatni kívánja munkánkat, és a kis betegek gyógyulását, akkor ezt Ön is megteheti.Bankszámlaszámunk:Mályi Természetvédelmi EgyesületERSTE BANK H. Zrt. 11600006-00000000-63004951Ha érdekesnek találtad ezt a bejegyzést, kérjük, oszd meg ismerőseiddel, hogy minél több bajba jutott madáron vagy emlősön tudjunk segíteni.Köszönjük.

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2018. július 22., vasárnap

Főoldali kép: illusztráció

Az éhes gólya és az éhes leopárd küzdelmét láttad már?

Forrás: Facebook