Ezek a legjobb termelői piacok a Balaton körül

Összeszedtük a Tó körüli legklasszabb piacokat.

Piac placc – Tihany

2008 óta működik a mára már ismert piac a tihanyi kompnál.  Egész évben, szombatonként reggel nyolc órától délután kettőig áll a vásárlók rendelkezésére. A klasszikus piac mellett ehetünk, és szórakozhatunk is, hiszen ez a piac egyszerre találkozóhely, és kultúr-tér, mivel nyaranta itt rendezik meg az ART placcot is, amikor festőket, szobrászokat, zenészeket is meghívnak, hogy emeljék a piac hangulatát.

#summer #balaton #tihany #piacplacc #market #summertime #kötelezőprogram 😊

A post shared by Géza Garamvölgyi (@garamvolgyi_geza) on

Keszthelyi városi piac

Az év minden napján reggel hét órától várja a kedves vásárlókat egészen délután két óráig a keszthelyi piac. A nyári kánikulában párakapu segíti a felfrissülést. A piacon nem csak a helyi termelők, de kézművesek is árulják portékáikat.

Liliomkert – Káptalantóti

Immáron 11 éve működik talán az ország legismertebb piaca. Egész évben, minden vasárnap délelőtt várják a kedves vásárlókat. Érdemes már reggel, de legkésőbb 11 óráig megérkezni annak érdekében, hogy még tudjunk a portékák közül választani. Tavaly óta, szombatonként Budapesten, a Római parton, a Nánási udvarban is látogatható a Liliom piac.

#balatonfelvidék #liliomkert #sundaymarket #plates #everywhere

A post shared by Tünde Tóth (@t.tundi1) on

Első Balatoni hal és termelői piac – Gyenesdiás

A Balaton első halpiacán friss halat – persze nem a Balatonból – és a helyi termelők portékáit is megcsodálhatjuk. Házias ételeket kóstolhatunk, és szombatonként tematikus és családbarát rendezvényeket szerveznek. A piacot könnyen megközelíthetjük akár vonattal is, hiszen az állomástól 300 méterre a Kárpáti korzón található. A piac áprilistól szeptember 30-ig áll az érdeklődők rendelkezésére. Június 18-tól szeptember 2-ig egész hétvégén nyitva tartanak reggel tíztől este kilenc óráig. Hétköznap pedig délután négy órától szintén este kilencig. Az iskolakezdést követően már csak hétvégén tart nyitva a piac a szokásos időben.

Forrás:

http://liliomkert.lapunk.hu/

https://www.facebook.com/piacplacc/

http://www.hirbalaton.hu/a-tihanyi-piac-placc-varazsa-fotokkal/

http://www.keszthelyipiac.hu/

https://www.facebook.com/ElsoBalatoniHalEsTermeloiPiac/