Jó hír: egy új gyógyszer úgy tűnik, megállítja az Alzheimer-kórt

Jól jegyezd meg a GV-971 nevet, ez a gyógyszer hozhat nagy áttörést a súlyos feledékenységgel és a kognitív funkciók romlásával járó Alzheimer-kór kezelésében.

21 év kemény munkája megtérülni látszik, ugyanis hatékonynak bizonyult az enyhe vagy közepes Alzheimer-kór kezelésében a kínai kutatók által kifejlesztett új gyógyszer, a GV-971. A szer klinikai próbáinak harmadik fázisa is sikeres volt, ez után fogják piacra dobni a gyógyszert, amit a Kínai Óceán Egyetem, a Kínai Tudományos Akadémia Sanghaji Gyógyszerészeti Intézetének és a Green Valley gyógyszergyárnak a szakemberei fejlesztettek ki.

A klinikai próba utolsó fázisában a tesztalanyok napi kétszer 450 milligramm GV-971-et szedtek 36 héten keresztül, ami hatékony volt kognitív funkcióik javításában.

Fotó: thinkstock

A gyógyszer hatóanyagát barna algából vonták ki, és az enyhe vagy közepes fokú Alzheimer-kórban szenvedőknek segíthet. A korábbi független állatkísérletek is sikeresek voltak, ezek alapján a GV-971 képes az immunrendszer szabályozására, csökkenti az idegszövetek gyulladását, és javítja a kognitív funkciókat.

Az Alzheimer-kórnak egyelőre nincs gyógymódja, és a kezelésére eddig használt gyógyszerek csak átmenetileg enyhítik a tüneteket.  Az új gyógyszer új reményt és megoldást kínál a szakemberek szerint a betegeknek.

A rákgyógyítás terén is hatalmas előrelépés történik.

Forrás: hvg