A haláltól mentette meg a család a bálnát, elképesztő módon köszönte meg – videó

A család hajóútja veszélyes mentőakcióvá vált.

Michael Fishbach, aki egy bálnákkal foglalkozó szervezet társalapítója, családjával hajókázni indult, mit sem sejtve arról, hogy életük legizgalmasabb pillanatait fogják átélni hamarosan. Egyszer csak megláttak egy hatalmas, hosszúszárnyú bálnát a vízfelszínen lebegni. Először azt hitték, hogy halott. Ám nemsokára levegőt vett, így egyértelművé vált, hogy életben van.

A hős férfi beugrott mellé a vízbe, hogy kiderítse, mi a baj az állattal. Ekkor látta, hogy beleakadt egy halászhálóba, és emiatt nem tud elúszni. A mozdulatlanságba pedig nagyon gyorsan belehalhat, ha senki nem tesz semmit.

A férfi az állat szemébe nézett, és noha nem egy nyelvet beszélnek, próbálta tudatni a bálnával, hogy nem ártani akarnak neki, hanem azért vannak itt, hogy segítsenek rajta.

Mivel az állat teljesen belegabalyodott a hálóba, próbáltak rádión segítséget hívni. Kiderült, hogy legalább 1 óra lett volna, míg valaki más is odaér, és ez már késő lett volna a bálnának.

Így maguk próbálták kiszabadítani a sok tonnás állatot a náluk lévő egyetlen kicsi késsel. A bálna pedig megérezte, hogy nem bántani akarják, és nyugodtan tűrt minden mozdulatot.

Amikor kiszabadult, még egy váratlan és meglepő dolog történt. A bálna gyönyörű és megható módon köszönte meg a családnak, hogy megmentették az életét:

Family Rescues Whale Tangled In Net

This family's boat ride turned into a dramatic whale rescue — and the whale spent an hour thanking them in the most beautiful way! 🐋💙

Közzétette: The Dodo – 2018. július 5., csütörtök

Ebben a videóban pedig fel-le dobálja a búvárt a bálna, és az is kiderül, hogy miért.

Forrás: happiest