Bunkó látogatók miatt bezárták a Füvészkert legszebb épületét

Néhány látogató szétbarmolta a Füvészkert büszkeségét.

A látogatók gyakorlatilag az ujjaikkal kilyukasztották a csodás amazonasi tündérrózsák hatalmas leveleit… És nem először. Egy évvel korábban egy, a tévében levetített ismeretterjesztő film hatására sokan ellátogattak a Füvészkert Viktória-házába, és akkor is hasonlóképp megrongálták a növényeket.

A kertészeknek akkor nagy nehézségek árán sikerült néhány tövet megmenteniük, amik szépen fejlődésnek is indultak. Ám most pár ember ismételten szétbarmolta a ritka növényeket…Kiszel Péter főkertész emiatt határozott lépésre szánta el magát, teljesen jogosan: bezárta a házat a látogatók elől. A Facebook-on megosztott levele:

Kedves Látogatóink!
Nagy nehezen sikerült egy tövet megmentenünk az amazonasi óriás tündérrózsák közül. Szépen fejlődésnek is indult, sajnos azonban néhány ember ismételten úgy gondolta, hogy a hatalmas levelek jobban néznek ki akkor, ha kilyuggatják őket az ujjukkal, illetve különféle eszközökkel. Ennek eredményeképpen a házat ma bizonytalan időre kulcsra zártam, így a bent lévő gyűjteményt megtekinteni, csak az üvegen keresztül lehet.

Megértésüket előre is köszönöm!
Kiszel Péter
Főkertész

Kedves Látogatóink!Nagy nehezen sikerült egy tövet megmentenünk az amazonasi óriás tündérrózsák közül. Szépen…

Közzétette: ELTE Füvészkert – 2018. július 9., hétfő

Amazonas-i tündérrózsa (Victoria cruziana)

Közzétette: Győrösi Péter – 2016. július 4., hétfő

Amazonas-i tündérrózsa (Victoria cruziana)

Közzétette: Győrösi Péter – 2016. július 4., hétfő

A bajai lángososról olvastál már, aki vendégül látott egy hajléktalant, de nagyon csúnya reakciót kapott?

Forrás: Facebook