Végre! Egy olasz kisvárosban bevezették a kutyabarát, néma tűzijátékot!

Reméljük, hamarosan nálunk is!

Akinek van kutyája vagy más kisállata, rettegve várja a szilveszteri, augusztus 20-i tűzijátékos időszakot. A hanghatásoktól az állatok annyira meg tudnak rémülni, hogy ha nincs lehetőség a bezárásukra, kiszökve több kilométerre is elfuthatnak, rosszabb esetben balesetek elszenvedői is lehetnek. Persze a becsukott állatokkal sem könnyű, folyamatosan nyugtatni kell őket, velük lenni. És ezek csak azok az alkalmak, amiket tudnak a gazdik előre, de például egy szülinapi buli alkalmával fellőtt rakéták teljesen váratlanul érnek mindenkit és hamar megtörténhet a baj.

Van viszont megoldás, méghozzá olyan, ami a kutyákat sem riasztja halálra, de közben az emberek szórakozása is megmarad. Létezik néma (vagy legalábbbis halk) tűzijáték, egy olasz kisvárosban, Parmában már csak ilyet engedélyeznek.

Egyre több helyen lehet már vásárolni csendes tűzijátékot, aki ebben szeretne gyönyörködni, vegye figyelembe a félős állatokat és ezt a fajtát válassza! Persze még jobb lenne, ha a hangos változatát egyáltalán nem lehetne kapni…

Milyen gyönyörű így, képen, hang nélkül!

Forrás: Kutyabarát helyek