Tömegével udvaroltak ennek a perzsa hercegnőnek, rengeteg férfit utasított el

Nem kamu.

Szinte hihetetlen, de igaz: ez a hercegnő, név szerint Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh a Qajar dinasztiából, aki 1883 és 1936 között élt, szó szerint megőrjítette a férfiakat. Kering egy olyan legenda, hogy tizenhárman öngyilkosok is lettek az elutasítása miatt, de annak nem kell bedőlni, mert nincs rá bizonyíték. És ugyanígy azoktól a fotóktól se kell hátrahőkölni, amiken bajusszal látod, azokon ugyanis nem ő, hanem egy rokona van, csak a net feltűnést kedvelő hoax-gyárosai már összekeverték egy kicsit a két személyt.

Ő a hercegnő:

A dolog azért nem teljesen véletlen: a hercegnő apja, az uralkodó szándékosan próbálta megváltoztatni a férfiak fejében élő nőideált. Azt akarta elérni, hogy ne a tiszta, szőrtelen arcú, vékony derekú hölgyeket tartsák a legszebbnek.

Úgy tudni, több ezren udvaroltak a nem túl nőies nőnek, aki végül Amir Hussein Khan Shoja’-al Saltaneh felesége lett. Négy gyermekük született, két fiú és két lány. Feminista volt, és egy illegális, nőjogi mozgalommal foglalkozó társaság alapítója. Zahra írt, festett, irodalmi szalont vezetett az otthonában. Ő volt az első, uralkodói házból származó iráni nő, aki nem volt hajlandó hidzsábot (a hajat és a nyakat eltakaró muszlim kendőt) viselni, és aki nyugati ruhát hordott.