Serena Williams: “Velem miért csinálnak több mint dupla annyi doppingtesztet, mint másokkal?”

A hétszeres Wimbledon-bajnok egy cikkből tudta meg, hogy sokkal több tesztnek vetik alá, mint a többi sportolónőt és férfit.

Négyszeres olimpiai bajnok, hétszeres Wimbledon-győztes, korábbi világelső. Ő Serena Williams, az egyik legnagyobb teniszcsillag. És nemrég tudta meg, hogy több mint kétszer annyi doppingteszten kell átmennie, mint az átlagnak. Méghozzá egy cikkből.

“Fogalmam sem volt róla, hogy engem ennyivel többet vizsgálnak, mint mindenki mást. Amíg el nem olvastam azt a cikket, nem tudtam, mekkora megkülönböztetés van köztem és a többi játékos, legalábbis az amerikaiak közt – nőket és férfiakat is beleértve.” – nyilatkozta egy interjúban.

TPN/Getty Images

TPN/Getty Images

Ráadásul egy igen kellemetlen szituációba is belekeveredett a közelmúltban, amikor is egy megbeszélt tesztidőponthoz képest 12 órával korábban akarták elvégezni a vizsgálatot, ő viszont – érthető módon – nem ért rá. Ezért behúztak neki egy “kihagyott teszt” megjegyzést. Három ilyen behúzás doppingszabály-sértésnek számít.

A 36 éves Serena Williams szerint az egyenlő bánásmód megőrzése kulcsfontosságú lenne. Ha őt a testméretei miatt évente nem kétszer, hanem ötször vetik alá doppingivizsgálatnak, akkor mindenkit ötször vizsgáljanak – vélekedik.

Clive Mason/Getty Images

Sajtószóvivője pedig felhívja a figyelmet arra, hogy a teniszezőnő 23 éve alatt még soha nem volt pozitív tesztje semmilyen illegális szer vizsgálata során, annak ellenére, hogy sokkal többször vizsgálják őt, mint a többi sportolót.

Forrás: Huffington Post