9 dolog, amit el kell engedned, ha boldogabban akarsz élni

Ne várd a csodát, inkább hozd létre te!

Sokan úgy élnek, hogy a traumatizált gyermekkorukon, vagy a múlt fájó eseményein és sérelmein szomorkodnak. közben elmegy egy boldogabb élet lehetősége mellettük. Te ne ess ebbe a hibába, engedd el azokat a tényezőket, amik a boldogságod akadályozzák. Persze nem megy ez egy szempillantás alatt, de lépésről lépésre érdemes dolgozni rajta! 9 dolog, amit célszerű elengedned:

Hatalomvágy

Manapság túlértékeljük a siker és a hatalom fontosságát. Pedig a szeretetteljes kapcsolatok és a mások megsegítése több boldogságot ad. Ne akarj mindent és mindenkit birtokolni és irányítani!

Önsajnálat

Persze, meg kell gyászolni, ha veszteség vagy fájdalom ér, de hosszú ideig nem érdemes beleragadni az önsajnálatba.Ha nem tudsz egyedül túljutni valamin, kérj szakembertől segítséget.

Forrás: freepik

Örökös hasonlítgatás

Mindig találsz olyanokat, akiknek látszólag vagy valóban jobban megy az életük. Ha hozzájuk méregeted magad, akkor máris sokat tettél azért, hogy egyre pocsékabbul érezd magad. Engedd el a hasonlítgatás kényszerét, és legyél hálás azért, amid van!

Harag

A harag remek eszköz arra, hogy tönkretedd a környezeted, a vérnyomásod pedig az egekbe szökjön. Próbáld elengedni a túlzott, tartós haragot! Ha más nem megy, sportolj napi rendszerességgel! Ugyanakkor a harag mértékkel jó lehet, mivel felhívja a figyelmet arra, hogy min kell változtatnod, és energiáját átfordíthatod pozitív cselekvésbe.

Bűntudat

Mindenki hibázik .Tanulj belőle, és lépj tovább! A bűntudat megbetegíthet, engedd el!

Tökéletességmánia

Ha tökéletes akarsz mindig, mindenben lenni, az nem fog menni, és még rosszul is érzed magad. Engedd el a végtelen precizitást, és szeresd magad a kis tökéletlenségeiddel együtt!

Büszkeség

Engedd el a büszkeséged,és nyiss szeretettel az emberek felé. A kapcsolatok sokszor fontosabbak lehetnek, mint az elvek és vélemények.

Negatív gondolkodás

Engedd el a túlzó negatív gondolatokat az életedből, nincs mindenhol katasztrófa. Tölts kevesebb időt energiavámpír ismerőseiddel!

Forrás: filantropikum