Majdnem meghalt a 3 éves rákos kislány, végül koszorúslány lett a donorja lagziján

Egyéves korában az orvosok azt mondták, 10 százalék esélye van a túlélésre.

Az élet sokszor igazságtalannak tűnik, és így volt ez akkor is, mikor a mindössze 1 éves Skye Davren-McCormicknál az orvosok a leukémia nagyon ritka fajtáját állapították meg.

Alig 10 százalék esélyt adtak arra, hogy életben marad. Így omlik össze pillanatok alatt egy boldog család. Ám ők nem adták fel, minden halvány reménysugárba belekapaszkodtak.

Egyetlen módja volt a kislány túlélésének: az, ha találnak megfelelő csontvelő-donort, amit egy veszélyes műtét során átültetnek a babába. Minimális volt az esély, hogy lesz alkalmas donor. Ám az élet dobott egy esélyt a kislánynak. A Be The Match nevű alapítvány talált egy donort, aki alkalmas volt arra, hogy segítsen Skye-nak.

A 26 éves fiatal nő, Hayden egyetlen pillanatig sem gondolkodott, és bevállalta a számára is kockázatos beavatkozást, ha ezzel esélyt adhat egy ártatlan kisgyermeknek ahhoz, hogy életben maradhasson. Kezdetben nem ismerhette egymást a család és Hayden, mivel anonim módon történt az adományozás.

Nagyon kevés esély volt rá, hogy a műtét sikeres legyen, de csoda történt: a kicsi felépült. Hayden felvette a kapcsolatot a családdal, és annyira összebarátkoztak, hogy a fiatal nő még az esküvőjére is elhívta az ekkor már 3 éves lánykát. Sőt, egyenesen a pici lehetett a koszorúslánya.

Hallottál már arról az idős nőről, aki rajtakapott 4, az udvarán settenkedő fiút, majd patakokban tört ki a könnye?

Forrás: szeretlekmagyarorszag